Gündem Bodrum Barlar Sokağı'nda otel yandı

Bodrum Barlar Sokağı'nda otel yandı

Paylaş
Bodrum Barlar Sokağı'nda otel yandı

52 yatak kapasiteli otelin yanması sonucu 1 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı

Muğla'nın turistik ilçesi Bodrum'daki üç yıldızlı bir otelde, sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Büyük paniğe neden olan yangında, 1 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Bodrum'un dünyaca ünlü Barlar Sokağı'ndaki 26 odalı, 52 yatak kapasiteli olan üç katlı Baraz Otel'de, bugün saat 05.30 sıralarında yangın çıktı. Otelin zemin katındaki restoran- bar bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangında, alevler kısa sürede üst katlara yayıldı. Otel personeli, müşterileri tahliye etmek için büyük çaba sarf etti.

CAN PAZARI YAŞANDI

Tek tek odalarının kapıları çalınıp uyandırılan müşteriler, yangın çıktığını duyunca yataklarından fırlayıp panik içerisinde dışarıya koşuştu. Otelde tam bir can pazarı yaşanırken, olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.Kısa sürede olay yerine ulaşan Bodrum İtfaiyesi'ne bağlı ekipler, bir yandan alevlere müdahale ederken, diğer yandan da polis ve sağlık ekipleriyle birlikte içeriye girdi, mahsur kalanları alevlerin arasından dışarıya çıkardı.

Yangında, henüz kimliği belirlenemeyen 1 kişi yaşamanı yitirdi, dumandan etkilenen ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yanıklar oluşan Selim Bahrıyarık, Aydın Ünlü, Aykut Ünlü, Emre Burak Ünlü, Begüm Arpacıoğlu, Eren Çakıroğlu, Sertan Girgin, Şirin Çilengil, Orhan Yılmaz, Arzu Cengiz ile itfaiye eri Işık Baraner yaralandı. Yaralılar, hazır bekleyen ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Haberin Devamı

TURİSTLER KORKU DOLU GÖZLERLE İZLEDİ

Yangın, itfaiye ekiplerinin çabası sonucu yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Bodrum'a tatil amaçlı gelen yerli ve yabancı turistler yangını korku dolu gözlerle izledi.Söndürme çalışmaları sırasında işletme sahibi Mehmet Gökbel sinir krizi geçirdi. Sağlık ekiplerinin sakinleştiri verdikleri Gökbel,"35 yıllık turizimiyim, hayatımın en büyük kabsbusunu yaşıyorum. Otelde yenilemeler yapacaktık. Çok üzgünüm, ne diyeceğimi bilmiyorum. Keşke ben ölseydem de insanların başına bir şey gelmeseydi" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Kaymakam Feridun Cemal Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Kocadon, "Bodrum Belediyesi'nin mülkiyetinde olan turistlik tesisin yenilemek için, işletmeci Gökbel ile anlaşmıştık. Turizm sezonunun başında yaşanan bu olay, hepimizi üzüntüye boğdu. Hızla müdahale edip söndürülen yangının diğer işletmelere sıçramaması ise sevindirici" dedi. Otelin kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.

Yaşar ANTER / BODRUM, (DHA)

Haberin Devamı