Cumartesi Postası Bodrum bu yaz yıkılır

Bodrum bu yaz yıkılır

Paylaş
Bodrum bu yaz yıkılır

İstanbul’un ünlü mekanları bile yer kapmak için yarıştı. Artık sezon başlıyor

ŞİRİN SEVER

Aylardır süren hummalı çalışmalar, yeni beach’ler, oteller, yeni mekanlar, İstanbul’un ünlü markalarının Bodrum çıkarması derken; Bodrum bu sezon küllerinden doğuyor. Peki ne oldu da gözden düşen, ‘çok pahalı’ denilip omuz silkilen Bodrum bu sene yeniden şahlandı?

Çünkü insanlar sıkıldı! Biz değil; mekan sahipleri, işletmeciler, Bodrum müdavimleri söylüyor bunu. Referandum, 15 Temmuz, terör, siyasetin ağırlığı derken insanlar artık nefes almak istiyor. Bu kadar basit.

Dahası da var…

Ramazan’ın erken bitmesi, bayramın sezon başına denk gelmesi... Yabancı turistin ayağı kesildiği için fiyatların geçen yıllara göre birazcık daha makul tutulması...

Ayrıca her yılki Bodrum-Çeşme yarışı da bitmiş durumda. Bodrum bu yıl o kadar iddialı ki, yarışı da kendi içinde. Bu yıl, İstanbul markalarının birbiri ardına çıkarma yaptığı Türkbükü ile Yalıkavak rekabet edecek.

ÇILGIN PARTİLERİN ADRESİ: TÜRKBÜKÜ


Bodrum’un en eğlencelisi, fırlaması, yaramaz çocuğu Türkbükü, DJ’li happy hour partileriyle eski yıllarına dönüyor. En baştan başlayalım…

● Maça Kızı happy hour’ları en iyi yapan yer. Ama buranın müşterisi kalbur üstü, mekan da Bodrum’un en pahalısı. Malum, buradaki lahmacun fiyatları Bodrum’un fiyat algısını belirliyor! Ama diğer işletmeciler “Bizi aynı kefeye koymayın” diye ısrarcı.



İSTANBUL MEKANLARI

Maça Kızı’nın biraz ilerisinde bu senenin yenisi Çilek var. Popçu Berksan’ın mekanı sezona iddialı giriyor: 26 Haziran’da sosyal medya fenomeni Gianluca Vacchi’yi DJ kabinine oturtacaklar.



● Türkçe müziğin bir numaralı adresi Sess açıldı. Zaten Sess açıldı mı sezon başlamış demektir.

● Galen Türkbükü, 10 odalı bir otel ama plajıyla, barıyla, yemekleriyle bu senenin iddialısı. Dünyaya açılmış DJ’imiz Mahmut Orhan’la büyük sükse yapacak.



● Cemal Yarar’ın Mavi Otel’i değişmeyen adres. İskelesinde bu yıl İstanbul’un ünlü markası Arnavutköy Balıkçısı hizmet verecek.

● Yıllarca Türkbükü’nün en ünlü mekanı olarak hizmet veren ‘Ship A Hoy’un yerinde ise Mert Çiller’in ‘Hardal’ı var artık. Hardal, plaj ve restoran olarak hizmet verecek.



● Yılların Divan’ı her zamanki yerinde. Kum sahiliyle çocuklu ailelerin tercihi.

● Miam es geçilecek gibi değil. Sezona çok erken başladı, yemekleri ve eğlencesi seviliyor. Türkbükü kalabalığının tam göbeğinde yer almadığı için de tercih sebebi.

BU YIL DAHA İDDİALI: YALIKAVAK


● Yalıkavak bu yıl Türkbükü’nden hiç de geri kalmayacak. Hem lüksün hem de rahatlığın adresi olacak. Yalıkavak’taki ilk adresimiz Tilkicik Koyu’nun en güzel yerinde konuşlanmış, yeşillikler içindeki aile işletmesi Magi Beach. Hem happy hour eğlenceleriyle hem de restoranıyla fark yaratacak.



● Yalıkavak Marina’ya yine etçi Nusret, Fenix, Balıkçı Sait, 29 Food Bar ve Zuma gibi D-ream mekanları damga vuracak.


Zuma

Ayrıca 29 ve Zuma’nın önünde yer alan alanda gündüz partileri olacak.


Nusret


Fenix

● Yalıkavak Marina’nın canlı müzik mekanı ise Agency. Bu yazın konsepti, pizza ve müzik!



HAZİNE TİLKİCİK’TE

● Tilkicik Koyu’nun en yenisi ve en iddialısı Hazine… Menüye, dekorasyona ve müziklere kadar İstanbul Cihangir’dekiyle aynı! Haftada yedi gün canlı müzik var. Ama sürpriz olan, hemen yanındaki ‘BiAlt Kat’ isimli mekan. Sabah 7’ye kadar Türkçe arabesk ve pop çalıp yemek servis edecekler.



● Yalıkavak’ta Highlight Otel’in içindeki X-Beach yine iddialı.




Geçen yıl tropik esintiler taşıyan Maldiv konsepti, denizdeki bungalovları, bembeyaz kumları ile çok konuşulan mekan, bu yaz da favori adreslerden.



● Yalıkavak’ta beach partileri de çok konuşulacak. Kerimcan Durmaz, Ayşe Hatun Önal, Kemal Doğulu gibi isimler; Tren, Majestueux, La Plaj, Zayo, Dodo gibi beach’leri hareketlendirecek.

GÜMÜŞLÜK

HUZUR ARAYANLAR İÇİN

Gümüşlük’te zıplamalı hoplamalı eğlence yok, beach partileri yok! Zaten ses biraz fazla açıldı mı jandarma geliyor.

Lüks anlayışı sıfır. Pansiyonlarda kalınıyor ya da ev kiralanıyor; teknesi olan da koya demirliyor ve balık yemeye geliyor. Bodrum’da cool takılmayı seven oyuncular, müzisyenler ve Cihangir tayfası seviyor.

Mimoza, burjuvaların Gümüşlük’teki tek adresi, Bodrum’un en pahalı balıkçısı ama işte seven seviyor, o ambiyanstan vazgeçemiyor, ‘bu paraya değer’ diyor. “Yok ben o kadar kazıklanamam” derseniz; aynı sıradaki Melengeç ve Hamza’nın Yeri bir nebze daha iyi.



Off Pera bu sene canlı müzik yapmaya başladı. Melis Sökmen, Birsen Tezer, Güvenç Dağüstün hatta 29 Haziran’da Ayşegül Aldinç çıkacak sahneye.

Limon’da günbatımı yine popüler; hatta rezervasyonsuz yer bulmak imkansız.



ORTAKENT

DOĞALLIĞI TERCİH EDENLERE


Yazlıkçıların ve çocuklu ailelerin mekanı. Yani onlar ‘biraz daha normallerin yeri’ diyor kendi muhitlerine.

Son iki yıldır bu bölgeye büyük talep var çünkü hem fiyatlar daha makul hem de diğer yerlerdeki her daim şık olma, süslenme ve gösterme hali burada yerini ‘neysem oyum, beni böyle sevin’ doğallığına bırakmış durumda.

Lugga Boutique Hotel, çocuklu aileler kadar, yörenin en iyi oteli olduğu için, ünlü isimlerin de tercihi. Timuçin Esen, Meltem Cumbul, Aşkın Nur Yengi isimler çoğu zaman bu plajı tercih ediyor.



Dalga Beach ve Kefi Beach en iyi plajlar. Dalga’da akşam üzeri ağaçların altında happy hour var ama sakin ve mantıklı boyutta. Yelken, kano gibi bir takım su sporları da mevcut.

Sahil boyuncu restoranlar sıralanıyor; Köşem Restoran, Ayana popüler.

MERKEZ

PATRONLARI ÜNLÜ!


Bir süredir ekrandan uzak kalan Okan Bayülgen, Bodrum Barlar Sokağı’nda DadaSalon isimli bir sanat ve eğlence kulübü açtı. Unutmayın, mekan kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyor. Kulübe kız kıza gelenlere ve topuklu ayakkabı giyen kadınlara yüzde 20 indirim var!



Marina’nın karşısında; Marina Vista Otel’in terasında müthiş manzarasıyla Soprano’s var; kaliteli müzik arayanlara hitap ediyor. Saat 19:00-23:00 arası kokteyl bar, sonrasında kulüp atmosferine geçiliyor. Mekanın müzik direktörü ise Aykut Gürel.



KEŞFEDİLESİ YERLER

NİKKİ BEACH RESORT-SPA BODRUM


Torba’nın en ünlüsü ve en konuşulanı...



İlk kez 1998’de “Her sabah hayatı kutlamaya hazır olarak uyanın” sloganı ile yola çıkan ve dünya jet seti’nin bir numaralı lüks plaj konsepti haline gelen marka; geçen yıl Torba’da açıldı. Müzik, yemek, eğlence, moda ve sanatı tek bünyede toplayan bu konsept, sloganının hakkını veriyor. DJ Mert Zeybekçi’nin havuz başındaki müziği, dansçı kızların yarattığı atmosfer ve resort konforu iyi tatil arayanlar için biçilmiş kaftan. Bir not; plaja dışarıdan da müşteri girebiliyor. Deneyimlemek için işte size fırsat!

CLUB MED BODRUM PALMİYE

Bodrum’da ama kalabalıktan uzakta olmak isteyenlere Yalıçiftlik’te on numara adres! Yüzlerce kızılçam ve fıstık ağacı ile çevrili, cır cır böcekleriyle güne uyanılan, doğanın ortasında cennetten bir köşe. İnsanları huzursuz edecek bir lüks ve eğlence anlayışı yok. Spordan masaja aktivite bol.

‘Her şey dahil’ tatil anlayışını ilk kez 1949’da, Fransız kökenli Club Med başlatmış. Yani işin içinde 67 yıllık tecrübe var.



400 metre uzunluğunda mavi bayraklı sahili, pırıl pırıl denizi, ince kumlu plajı, çam ağaçlarının altında Taylandlı terapistlerden masaj keyfi ya da denizde olmayı sevenlere katamaran, funboarding ve yelken yapma imkanı…

Gerçekten stres atmalık bir tatil olanağı var sunuluyor.

BİTEZ

Bodrum’da gizli kalmış yerler, salaş mekanlar revaçta. Pek çok ünlü de, artık bilinen yerlere gitmektense bu alternatif mekanları tercih ediyor. Bitez’deki Bağarası bunlardan biri…

Ağaçların arasında, kendi halinde, hiçbir iddiası olmayan salaş bir mekan. Engin Günaydın, Sarp Apak, Gülse Birsel, Barış Arduç ve Sıla müşterilerinden. Arada sahibi sandalyeye çıkıp fıkralar anlatıyor, güldürüyor.

Sarnıç Beach çok eski ve popüler. Selçuk Yöntem, Oktay Kaynarca, Tarık Ünlüoğlu gibi ünlü isimlerin uğrak yeri. Sarması ve mantısı meşhur.



Savra Butik Hotel yeni açıldı, güzel ve şık. Canlı caz konserleri oluyor.


Haberin Devamı