Ekonomi Bodrum Çin'de tanıtıldı

Bodrum Çin'de tanıtıldı

Paylaş
Bodrum Çin'de tanıtıldı

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve DP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen CITM Uluslararası Turizm Fuarı'nda yapılan tanıtımın etkili olduğunu söyledi. Başkan Kocadon, fuardaki Bodrum standının büyük ilgi gördüğünü söyledi

Çin’de, geçen 15-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenen CITM Uluslararası Turizm Fuarı’na BOYTAV Başkanı Mehmet Kocadon, Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Külcü, Genel Sekreter Cemil Bayraktar ve 30 turizmciyle çıktarma yaptı.

Fuarda, 4 bin Çince broşür, 5 bin nazar boncuğu, 3 bin CD ve 2 bin tanıtım kitapçığı dağıtılıp, sinevizyon eşliğinde Bodrum, beldeleri, koyları, tarihi ve kültürünün tanıtımı yapıldı.

Standı ziyaret edenler arasından 3 kişiye Bodrum’daki beş yıldızlı bir otelde bir haftalık ücretsiz tatil hediye edileceği açıklandığında, büyük izdiham yaşandı. Türkçe ve İngilizce bilen Çinli mankenlerin de yer aldığı standı ziyaret eden yaklaşık 35 bin kişi arasından çekilişle 3 çift, Bodrum’daki La Blanche Resort Hotel, Feye Pınara Hotel ve Bitez Garden Life Hotel’de ’Herşey Dahil’ kopseptinde tatil kazandı.

BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Kasım ayının hemen başında düzenlenen Londra’dakinin ardından katıldığımız Çin’deki turizm fuarı ümitlerimizi arttırdı.

Bodrum son yıllarda dünyada yaşanan tüm krizlere rağmen Bodrum bunlardan en az seviyede etkilenen turizm kentlerinin başında geliyor. Bunda da dünyanın dört bir yanında yaptığımız etkili tanıtımlar önemli rol oynuyor.

Özellikle Avrupa’da yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Çin ve Hindistan başta olmak üzere Uzakdoğu’daki tanıtım çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bu yıl uluslararası 26 turizm fuarına katılarak Bodrum’u tanıtacağız. Hedefimiz 3 milyon yabancı turist sayısına kısa sürede ulaşmak" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM, (Muğla) (DHA)

Haberin Devamı