Gündem Bodrum ve Marmaris kavruluyor

Bodrum ve Marmaris kavruluyor

Paylaş
Bodrum ve Marmaris kavruluyor

Bodrum ve Marmaris'te hava sıcaklığı 45 dereceyi buldu, 32 kişi güneş çarpması nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde kavurucu çöl sıcakları etkili oluyor. Aşırı sıcaktan bunalan turistler sahillere ve su parklarına akın etti. Termometreler 45 dereceyi gösterirken, rahatsızlanan 8 kişi hastanelik oldu.

Turizmin gözde merkezi Bodrum, hafta sonuna çöl sıcakları ile giriyor. Bodrum’da 45 dereceye ulaşan hava ve 25 dereceye ulaşan deniz suyu sıcaklığı nedeniyle yerli ve yabancı tatilciler sahillere akın etti. Eğlenen, tatil yapan ve güneşlenen turistler renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Gümbet, Paşatarlası, Kumbahçe, Bitez ve Ortakent-Yahşi plajlarını dolduran turistler saatlerce denize girdi, güneşlendi. Bazı turistlerin ise kavurucu sıcak altında uykuya daldıkları, birçoğunun ise sere serpe güneşlendiği görüldü.

Anneler sıcaktan bunalan çocuklarının başına kovalarla su dökerek serinletmeye çalışırken, bazı turistler de ellerinde termometrelerle sahile gelip hava sıcaklığını ölçtü. Londra'dan altı yıldır Bodrum’a tatile gelen üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Marlyeen Craword, her yıl bu zamanlarda tatile geldiğini, ancak bu kadar sıcak hava hatırlamadığını söyledi.

Meteoroloji yetkilileri mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle yangın olasılığının arttığını belirterek, duyarlı olunması konusunda uyarılarda bulundu. Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözler ve ilk müdahale ekipleri alarma geçirilerek, Bodrum’un Yokuşbaşı ve Torba Mahalleleri ile Kızılağaç köyüne konuşlandırıldı.

Hava sıcaklığı nedeniyle sahillerde fenalaşan 8 kişi Bodrum Devlet Hastanesi ve Universal Hospital Bodrum’a kaldırılarak tedavi altına alındı.

MARMARİS'TE 24 KİŞİYE GÜNEŞ ÇARPTI

Haberin Devamı

Marmaris İlçesi’nde, son 5 günde 14'ü yabancı turist olmak üzere 24 kişi, güneş çarpması nedeniyle hastanelere kaldırıldı.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre, hava sıcaklığının, güneşte 46, gölgede 39 dereceye kadar yükselmesi, güneş çarpmalarına yol açtı. Son olarak bir restoranda otururken fenalaşan 56 yaşındaki Beylül Ecer, çağrılan sağlık ekiplerinin müdahalesinden sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Beylül Ecer kaldırıldığı hastanede bir süre bekletildikten sonra evine gönderildi. Güneş çarpan kişilerin yaşlarının 45'in üzerinde olduğu belirtilirken, doktorlar zorunlu olmadıkça özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu.

DHA