Gündem Bodrum'da hayvan katliamı!

Bodrum'da hayvan katliamı!

Paylaş
Bodrum'da hayvan katliamı!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, bu sabaha karşı, rastgele atılan zehirli yiyecekleri yiyen 9 kediyle 4 köpek öldü

Sabah saatlerinde yürüyüşe çıkan, işe giden mahalle halkı sokaklarda ve bahçelerde sahipli kedi ve köpeklerin öldüğünü görünce şok oldu. Bodrum Hayvan Hakları Derneği ve belediyeden yardım isteyen hayvanseverler veteriner Ali Tan Akyazı ve dernek başkanı Füsun Uslu ile birlikte zehirli yiyecek yiyen hayvanları kurtarmak için seferber oldu.

Bodrum Belediyesi doktoru Engin Sayın ve veteriner Halil Kahraman da kurtarma çalışmalarına katıldı. Zehirlenen 2 köpekle 3 kedi hayata döndürülürken, sokaktaki kediler hayvanseverler tarafından yakalanıp kafeslere konularak koruma altına alındı.

Torba'daki Baraka Restoran işletmecisi Gamze Güleşken olay yerinde göz yaşlarını tutamadı. Güleşken "Ölen kedi ve köpeklerin kimseye zararı yoktu. Uysal, bakımlı ve aşılı hayvanlardı. Bunu yapanlar insan olamaz'' dedi.

Bodrum Belediyesi ve Hayvan Hakları Derneği veterineri Ali Tan Akyazı, daha başka yerlere atılmış zehirli yiyeceklerin olabileceğini belirterek, kedi köpek sahiplerinin dikkatli olmasını istedi.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, Bodrum´da 3 yıldır süren kedi ve köpek katliamına bir türlü son verilemediğini söyledi.

Yaşar ANTER-Zeynep TURAN/BODRUM (DHA)