Gündem Bodrum'da kedileri zehirlediler

Bodrum'da kedileri zehirlediler

Paylaş
Bodrum'da kedileri zehirlediler

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yahşi Beldesi'nde, zehirli yiyecek verilen, aralarında sahiplilerin de bulunduğu 30 kediden 20'si telef oldu

Bugün sabah saatlerinde Kemer ve Maşat Sokak’ta hayvanseverler ölü kedilerle karşılaştı. Edebiyat öğretmeni 38 yaşındaki Banu Uçar, kimliği belirsiz kişilerce atılan zehirli yiyeceklerden yiyen 4’ü kendisine ait 10 kediyi veteriner kliniğine götürüp, telef olmaktan kurtardı.

Uçar’ın haber vermesiyle toplanan diğer hayvanseverlerin de katılımıyla çevrede yapılan aramalarda üç saat içinde 20 kedinin leşine rastlandı. Büyük bölümü sahipli, aşılı, kimlik kartlı olan kedilerin yavruları ise toplanıp, bir kafese konularak koruma altına alındı.

YİYECEKLERİN İÇİNE TARIM İLACI KONMUŞ

Uçar, "Yiyeceklerinin içine tarım ilacı konulan kediler çok hızlı şekilde ölmüş. Bu katliamı yapanlar başka hayvanlara da ciddi şekilde zarar verebilir.

Bunun sorumluları mutlaka bulunmalı. Ayrıca zehirlerin atıldığı sokak cadde ve bahçelerin acilen dezenfekte edilmesi gerekir. Aksi takdirde insan dahil başka canlılar da yaşamını yitirebilir" dedi.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, son birkaç yıldır Torba, Bitez, Göltürkbükü ve Ortakent- Yahşi beldelerinde özellikle turizm sezonu öncesinde yoğun hayvan zehirlenmeleri yaşandığını söyledi.

Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Onur Şahbaz ise "Kedi ölümleri bizi de çok üzdü. Zabıtaya kedi leşlerinin toplanmasını ve bölgede ciddi dezenfekte çalışmaları yapılması talimatını verdim. Ayrıca zehirlenen başka hayvanlar varsa acilen tedavilerini yaptıracağız" dedi.

Jandarma, kedi ölümleri ile ilgili soruşturma başlattı.

Yaşar ANTER/DHA