Gündem Bodrum'da sezon açıldı

Bodrum'da sezon açıldı

Paylaş
Bodrum'da sezon açıldı

Bodrum'da sezon açıldı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde turizm sezonunun açılışıyla birlikte yabancı tatilciler sahillere koşarken, iş bulmak için ilçeye gelen veya inşaatlarda çalışanların yarattığı görüntüler sıkıntıya neden oldu.

Bodrum'a gelen sezonun ilk turistleri, güneşlenmek ve denize girmek için gittikleri sahillerde erkekler ordusuyla karşılandı. Hemen yakınında 4- 5 yıldızlı otellerin yer aldığı dünyaca ünlü Kumbahçe ve Paşatarlası plajları, turistlerin gelmesiyle yaz havasına girdi. Yabancı turistler tenha plajlarda güneşin tadını çıkarmaya çalışırken, sahilde soyunup iç çamaşırlarıyla yüzen, gruplar halinde gezen erkekler nedeniyle zor anlar yaşadı. Gözle tacizlere dayanamayan turistlerden bazıları plajları terk ederek otellerine geri döndü.

Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Kumbahçe ve Paşatarlası sahillerinde bu görüntüler sergilenirken, üç yıl önce CHP'li Mazlum Ağan'ın belediye başkanı olduğu dönemde, meclis tarafından donla denize girmenin ve turistlerin taciz edilmelerinin önlenmesi için bazı yasakların getirildiğini hatırlattı. Kocadon, "Bodrum dünyanın turizm kenti. Ülkemizin her bölgesinden gelen vatandaşlara kucağımız açık. Ancak turistlere karşı yakışıksız davranış sergileyenlere engel olmak için zabıta görevlileri denetimlerini sıklaştırarak gerekli uygulamaları yapacak" dedi.