Ekonomi Boehringer Ingelheim 2018 'BVDzero Vaka Ödülleri' yarışması için geri sayım başladı

Boehringer Ingelheim 2018 'BVDzero Vaka Ödülleri' yarışması için geri sayım başladı

Paylaş
Boehringer Ingelheim 2018 'BVDzero Vaka Ödülleri' yarışması için geri sayım başladı

Boehringer Ingelheim'ın çiftlik hayvanlarının sağlığını ve refahını artırmaya yönelik uzun vadeli çabalarının yansıması olarak 2 yılda bir verilen Boehringer Ingelheim 2018 "BVDzero Vaka Ödülleri" yarışması başvurulara açıldı

Ödüllerle ilgili olarak Boehringer Ingelheim Hayvan Sağlığı Ülkü Müdürü Kubilay Destegüloğlu, "Sığırlarda en sık görülen hastalıklardan biri olan Sığır viral ishal virüsü (BVDV), hem etkisi altına aldığı hayvanlara zarar veriyor hem de hayvancılık endüstrisinde büyük ekonomik kayıplara yol açıyor. Mevcut durumu değiştirmeyi ve BVD kontrolünde bir paradigma değişimine imza atmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Boehringer Ingelheim katılımda bulunan en iyi 10 vakaya toplam 15 bin euro ödül sunacak. Yarışmaya, Avrupa'da (Belçika hariç) ve Brezilya'da sığır endüstrisinde yer alan herkes katılabilir. Uzmanlık alanları arasında araştırma, tanı, hayvan bilimi, veterinerlik uygulaması, veterinerlik ilacı üretimi, sığır üretimi ve hayvan sağlığı ve refahı yer alıyor. Yarışmaya diğer alanlardan da katılmak mümkün.

ÖDÜL TÖRENİ 23 EKİM'DE İSPANYA'DA


Ödüllerin BVD farkındalığını artırarak BVD yaygınlık oranını düşüreceğine inananan Boehringer Ingelheim, "BVDzero Vaka Ödülleri" ile sığır sürülerindeki hem klinik hem subklinik vakaların araştırılmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.
Ödül için başvurular 30 Haziran 2018 tarihine kadar açık. Başvuru formlarına ve kriterlerine www.bvdzero.com adresinden erişilebilir.

Ödül töreni bu sene 23 Ekim 2018'de İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenecek olan BVDzero Basın Konferansı'nda gerçekleşecek. Ödülün kazananları sığır sağlığı alanında tanınmış harici uzmanlardan oluşan BVDzero Komitesi tarafından seçilecek.

Haberin Devamı