Eğitim - Kariyer Boğaziçi Üniversitesi’nde protestolu mezuniyet töreni

Boğaziçi Üniversitesi’nde protestolu mezuniyet töreni

Paylaş
Boğaziçi Üniversitesi’nde protestolu mezuniyet töreni

Boğaziçi Üniversitesi’nin bu yılki mezuniyet töreninde 2 bin 391 öğrenci kep attı. Rektör Özkan yaptığı konuşmada mezunlara, “Artık tescilli birer Boğaziçilisiniz” diye seslendi. Rektörün konuşması sırasında mezunlar ayağa kalkarak sırtlarını kürsüye döndü

Boğaziçi Üniversitesi 201 -2018 akademik yılı mezuniyet töreni, üniversitenin Uçaksavar Spor Tesisleri’nde yapıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan yaptığı konuşmada, öğrencilere "Artık tescilli birer Boğaziçilisiniz" diye seslendi. Prof.Dr. Mehmed Özkan, "Boğaziçili" kimliğinin öğrencilerin sorumluluklarını ağırlaştıracağını söyledi. Öğrencilerin bulunduklarını kurumları ve hatta ülkelerini başarıya taşıyacaklarına dikkati çeken Prof.Dr. Mehmed Özkan şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"İnandığım bir şey daha var ki o da bir Boğaziçili kilometrelerce uzakta da olsa, aradan yıllar geçse de artık bir Boğaziçilidir ve üniversitesiyle ayrılmaz bir bütün haline gelmiştir. Bundan böyle Boğaziçi’nin derdi sizin derdiniz, başarıları sizin onurunuz olacak. Üniversitenizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyor ve yarınları şekillendiren Boğaziçinizi yeni başarılara birlikte taşıyacağımıza güveniyoruz."

PROTESTOLAR ARASINDA KONUŞMA YAPTI

Törende mezun olan Boğaziçililer pankart ve dövizlerle yürüdü. Rektör Prof.Dr. Mehmed Özkan’ın konuşması sırasında mezunlar ayağa kalkarak sırtlarını kürsüye döndü. Bu sırada eline LGBTİ bayrağı alan bazı mezunlar kürsünün önüne gitti. Mezunlara tribünlerde bekleyen aileler de destek verdi. Rektör Özkan, protestolar arasında konuşmasını yaptı. Törende toplam 2 bin 391 öğrenci kep attı.

Haberin Devamı