Gündem Boğazlar sis altında

Boğazlar sis altında

Paylaş
Boğazlar sis altında

İstanbul ve Çanakkale'de etkili olan sis nedeniyle her iki boğaz da transit gemi geçişlerine kapatıldı. İstanbul'da şehir hatları seferleri de iptal

İstanbul'da gece saatlerinde etkisini artıran yoğun sis, hava ulaşımını aksatırken İstanbul Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı; şehir hatlarının tüm seferleri de iptal edildi.

Çanakkale Boğazı da yoğun sis nedeniyle saat 03.15'den itibaren çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı; ancak seferler 09.15'te yeniden başladı.

İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gece saatlerde bastıran yoğun sis hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Yoğun sisle birlikte görüş mesafesinin 300 metreye düşmesinden dolayı bazı uçaklar havalimanına iniş yapamayarak Atatürk Havalimanına yönlendirildi.

Haberin Devamı

Sabiha Gökçen Havalimanına inmesi beklenen Pegasus Havayollarına ait PC 159 sefer sayılı Gaziantep-İstanbul, PC 139 sefer sayılı Trabzon-İstanbul PC 9117 sefer sayılı İzmir-İstanbul, PC 748 sefer sayılı Sofya-İstanbul; Sun Express’e ait XQ 9407 sefer sayılı Adana-İstanbul, XQ 9473 sefer sayılı Hatay-İstanbul, XQ 9441 sefer sayılı Samsun-İstanbul uçakları ile FHY 710, CAI 746, SHY 1512, SGX 704, MWA7365, FHY 128 sefer sayılı uçaklar yönlendirilerek Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

BAYRAM VE HAC DÖNÜŞÜ YOĞUNLUĞU DA VAR

Aynı anda bayram dönüşlerinin olması ve hac kafilelerinin de havalimanına inmesine ek olarak sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yönlendirilen uçaklardan gelen yolcular Atatürk Havalimanı'nda aksamalara yol açtı. Atatürk Havalimanında yolcular bavullarının saatlerce çıkmamasından şikayetçi oldu. Yolcular saatlerdir limanda beklediklerini ve yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise uçakları sis nedeniyle kalkamayan vatandaşlar, havayolu şirketlerini suçlarken, uçakların kalkmaması durumunda geri evlerine döneceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Öte yandan yoğun sisten dolayı İstanbul Boğazı da 01.30'dan itibaren çift yönlü olarak transit gemi geçişelerine kapatıldı. İstanbul'u etkisi altına alan yoğun sisin sabah saatlerine kadar sürdürmesi bekleniyor.

DHA