Gündem Bohçacı dehşeti!

Bohçacı dehşeti!

Paylaş
Bohçacı dehşeti!

Bohçacı kılığında eve gelen hırsızlar ev sahibi gelini kandıramayınca üzerine kapıyı kilitleyip evi ateşe verdi

Kartal'da yeni evli bir kadın evine gelen iki kadın hırsızın, amaçlarına ulaşamayınca üzerine kapıyı kilitleyerek evi ateşe verdiklerini iddia etti. Alevler içinde kalan dairede baygın bir halde bulunarak hastaneye kaldırılan genç kadın tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Akıllara durgunluk veren olay iddiaya göre şöyle gelişti. Esentepe Mahallesi Kocatepe Caddesi'ndeki 5 katlı binanın üçüncü katında oturan Halime Kaymak evde olduğu bir saatte kapı çaldı. Kapıyı açan genç kadın karşısında çeyizlik eşya sattıklarını söyleyen bohçacı kılığındaki çarşaflı iki kadını gördü.

TEHDİT ETMEYE BAŞLADILAR

Kadınları içeriye aldı. İki aylık evli olan Halime Kaymak'ın iddiasına göre, çarşaflı kadınlar bir müddet sonra kendisinden tehdit yoluyla altın v.b değerli eşyalarını istedi. Önce sahte bir altını vererek hırsız kadınları kandırmaya çalışan Halime Kaymak, kadınların kendisini tehdit etmesi üzerine çığlık atarak yardım istemeye çalıştı.

Yine genç kadının iddiasına göre paniğe kapılan hırsızlar, genç kadının üzerine kapıyı kilitleyip evi de ateşe vererek kaçtı. Genç kadının çığlıkları üzerine giriş kattaki tamirhanede bulunan vatandaşlar yukarı çıkarak kapıyı kırıp içeri girdi. Yoğun duman nedeniyle baygın bir halde bulunan Halime Kaymak hemen ambulansa bindirilip Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri oturma odasındaki yangını söndürürken, polis, hastanede tedavi gören ancak durumu iyi olan Halime Kaymak'ın ifadesine başvurdu.

İDDİALARI DOĞRU MU?

Genç kadının alınan ilk ifadesinde, “Eve gelen çarşaflı iki kadının eşya satmak niyetiyle kendisini kandırdığını ancak evdeki altınları istediğini, karşı çıkınca da üzerinden kapıyı kilitleyip evi ateşe verdiklerini' söylediği öğrenildi. Halime Kaymak'ın alınan ifadesi doğrultusunda polis ekipleri olayı çok yönlü olarak incelerken, genç kadının iddialarının doğru olup olmadığını da araştırmaya başladı.

Yangın çıkan daireye gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri detaylı bir şekilde inceleme yaparak yangının çıkış nedenini araştırmaya başladı. Genç kadını baygın bir halde bulan vatandaşlarda, “Bağırmalar üzerine yukarı koşup kapıyı kırdık, içeri girdiğimizde yoğun duman vardı, kadın da baygın yatıyordu. Hemen hastaneye kaldırdık ama içeri giren çarşaflı kadınları görmedik" diye konuştu. Kaymak'ın kayınbiraderi Cengiz Kaymak da “Eviniz yanıyor diye telefon geldi, buraya geldiğimizde eve iki hırsızın geldiğini ve yengemin üzerine kapıyı kilitlediklerini öğrendik. Hırsızlar kaçarken evi de ateşe vermişler" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Haberin Devamı

Ramazan ALMAÇAYIR / İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı