Gündem Bohçacıya 'servet' kaptırdılar!

Bohçacıya 'servet' kaptırdılar!

Paylaş
Bohçacıya 'servet' kaptırdılar!

Bohçacıya 'servet' kaptırdılar!

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, bohçacı iki kadın, satış için girdikleri evde bulunan iki kardeşe “Evinizde ve üzerinizde büyü var” dedikten sonra büyüyü bozmak için istedikleri 9 bin 200 lira, 900 dolar ve altın takıları çalıp ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

Olay dün öğle saatlerinde Birecik'in Surtepe Köyü'nde meydana geldi. Bohçacılık yapan 2 kadın, nevresim ve kumaş satmak için Surtepe Köyü’nde birlikte oturan Ayşe ve İslim A. kardeşlerin evine gitti. Burada sattıkları ürünleri gösteren bohçacılar, daha sonra sohbet sırasında 2 kardeşe evlerinde ve üzerlerinde büyü olduğunu söyledi. İki kardeşin buna inanmaları üzerine büyüyü bozabileceklerini söyleyen bohçacı kadınlar, Ayşe ve İslim A’dan, bunun için evdeki para ve altınları getirmelerini istedi.

Paraları almayacaklarını sadece büyünün bozulması için bir beze sarmalarını isteyen iki kadının isteği üzerine Ayşe ve İslim A., evlerinde bulunan para ve altınları topladı. İki kardeş evlerinde bulunan 9 bin 200 TL, 900 dolar, 3 burma bilezik, 7 yarım altın, 18 çeyrek altın ve 1 çift küpeyi bir beze sarıp, bohçacı kadınlara verdi. Bohçacı kadınlar bir süre sonra kardeşlere, “Büyüyü bozduk. Para ve altınların bulunduğu beze akşam ezanına kadar dokunmayın” dedikten sonra evden ayrıldı. Bohçacıların evden apar topar ayrılmasının bir süre sonra, şüphelenen kardeşler bezi kontrol etti.

Haberin Devamı

Açtıkları bezin içerisinde para ve altınların olmadığını görünce dolandırıldıklarını anlayan Ayşe ve İslim A., durumu jandarmaya bildirdi.

İhbar üzerine köye gelen ve iki kardeşin ifadelerini alan jandarma, verilen eşkal doğrultusunda para ve altınlarla ortadan kaybolan 2 bohçacı kadının yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.