Dünya Boko Haram yine saldırdı

Boko Haram yine saldırdı

Paylaş
Boko Haram yine saldırdı

Boko Haram, iki yıldır ele geçirmeye çalıştığı ve geçen hafta da saldırdığı Nijerya'nın kuzeyindeki Maiduguri'ye yeni bir saldırı başlattı

Boko Haram, Nijerya'nın kuzeydoğu kenti Maiduguri'ye yeniden saldırmaya başladı. Silahlı kişiler, stratejik önemdeki bu kenti almak için güneyden kente girdi. AA'ya konuşan askeri bir yetkili, Boko Haram savaşçılarını püskürttüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Henüz rapor edilen bir çatışma ya da ölü, yaralı bilgisi yok. Kentte zaman zaman silah sesleri duyuluyor.

Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, seçim kampanyası için 24 Ocak'ta Maiduguri'yi ziyaret etmişti. Jonathan, yaptığı önceki bir ziyaretinde Boko Haram'dan kaçan yaklaşık 5 bin mültecinin kente sığındığını söylemişti.

Nijerya'nun kuzeydoğu bölgesinde, Boko Haram'ın saldırıları nedeniyle yaklaşık 6 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Uluslararası Af Örgütü, hala yüzbinlerce sivilin ciddi risk altında olduğu uyarısında bulunuyor.

İsmi 'Batı tarzı eğitim haramdır' anlamına gelen örgüt 2002 yılında Maiduguri’da kuruldu. Örgütün saldırıları ülkenin kuzeyindeki diğer bölgelere de hızla yayılıyor. Londra Merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre Boko Haram, faaliyetlerini hızlandırdığı 2009 yılından bu yana 935 kişiyi öldürdü. Bunlardan 250'si bu yılın ilk haftalarında öldürüldü. Örgüt Afganistan’da faaliyet gösteren Taliban’ın yapılanmasını örnek alıyor. Saldırılarında ağırlıklı olarak güvenlik güçlerini ve Hristiyanları hedef alıyor.

Haberin Devamı