Dünya Boko Haram'dan flaş IŞİD kararı

Boko Haram'dan flaş IŞİD kararı

Paylaş
Boko Haram'dan flaş IŞİD kararı

Nijerya'da terör eylemleri ile bilinen örgüt Boko Haram, yayınladıkları video ile IŞİD'e bağlılıklarını ilan etti

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, örgütün cumartesi akşamı Twitter aracılığıyla gönderilen sesli videosunda, Boko Haram'ın lideri Abubakar Shjekar'ın, “hilafete bağlılığımızı ilan ediyoruz... refahta ve zor zamanlarda onları dinleyeceğiz ve itaat edeceğiz' ifadelerine yer verdi.

Guardian gazetesi de Nijerjalı örgütün lideri Shjekar'ın sesi olduğu iddia edilen ses kaydında, Irak ve Suriye'nin bir bölümünde etkili olan hilafete bağlılıklarını kendilerinin ilan ettiğini yazdı.

Örgütün lideri daha önce de Ortadoğu, Afganistan, Pakistan ve Kuzey Afrika'daki diğer cihatçı gruplara bağlılığını ilan etmişti.

'Batı eğitimi günah' anlamına gelen Boko Haram terör örgütü, kız çocuklarının okullarda eğitim görmesini engellemeye yönelik eylemleri ile tanınıyor. Örgüt, geçtiğimiz nisan ayında Nijerya'da 270 kız öğrenciyi rehin almıştı. Nijerja'da 2009 yılıdan beri kanlı eylemlerini sürdüren Boko Haram, bugüne kadar 12 bin’den fazla kişinin ölümüne neden olurken, 1.5 milyon kişinin de örgütten kaçmak için evsiz kaldığı belirtiliyor.

Diğer yandan Cumartesi günü erken saatlerde Nijerya'nın kuzey doğusundaki Maiduguri kentinde düzenlenen intihar saldırısında 58 kişi hayatını kaybetti. Boko Haram militanları bu yılın başında ele geçirmeye çalıştıkları Maiduguri kentinde iki büyük saldırı düzenlemişlerdi.

Gonca YAĞCI – LONDRA (DHA)

Haberin Devamı