Spor Boksta 4 madalya birden

Boksta 4 madalya birden

Paylaş
Boksta 4 madalya birden

Türk Milli Boks Takımı, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen 65. Strandja Memorial Uluslararası Boks Turnuvası'nı 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla tamamladı.

Türkiye Boks Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, 26 Şubat-1 Mart tarihlerinde Sofya Armeyets Arena’da düzenlenen turnuvada 74 kiloda finale kalarak İtalyan rakibi Cavallaro Salvatore’yi yenen Önder Şipal, şampiyon oldu. Turnuvada 69 ve 91 kiloda mücadele eden Onur Şipal ve Burak Aksın finalde Bulgar rakiplerine yenilerek gümüş madalyada alırken, 49 kiloda ringe çıkan Tolgahan Öztürk ise bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

İlk kez 1931 yılında düzenlenen ve Avrupa’nın en eski turnuvası olma özelliği taşıyan organizasyona bu yıl ev sahibi Bulgaristan’ın yanı sıra, Türkiye, Rusya, İngiltere, Almanya, Ukrayna, İtalya, Çin, Türkmenistan, Özbekistan, Letonya, İran, Ekvator, Galler, Brezilya, İspanya, Belarus, Moldova, Slovakya, Romanya ve Gürcistan’dan sporcular yer aldı.

Gözgeç: "Sporcularımızı tebrik ediyorum"

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, turnuvada madalya alan milli sporcuları tebrik etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gözgeç, ocak ayında milli takımın başına dünyaca ünlü Rus antrenör Nikolai Khromov’u getirdiklerini belirterek, "Hedefimiz 2016 Rio de Janeiro Olimpiyatları’na birçok kategoride katılarak madalya kazanmak. Strandja’da madalya alan bütün sporcularımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gözgeç, nisan ayında Bulgaristan’da düzenlenecek Dünya Gençler Boks Şampiyonası’na hazırlanan milli takımın ise Brandenburg Kupası’na katılmak üzere Almanya’ya gittiğini bildirdi.

AA