Spor Boksta Küba devri başlayacak

Boksta Küba devri başlayacak

Paylaş
Boksta Küba devri başlayacak

Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli, Türk boksunu daha iyi yerlere taşımak için milli takımın başına 2 Kübalı antrenör getireceklerini açıkladı

Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu’nda 4 gündür devam eden Yıldızlar Türkiye Boks Şampiyonası’nı izleyen Caner Doğaneli, Türkiye’nin boksta dünyada ilk 6 ülke arasında yer aldığını belirtti.

Akdeniz Oyunları’nda 2’si altın 4 madalya aldıklarını hatırlatan Caner Doğaneli, 2012 olimpiyatlarına da ciddi bir çalışmayla hazırlanacaklarını söyledi.

Uluslararası şampiyonalarda dünya 2’incisi, 3’üncüsü, olimpiyat 2’incisi, 3’üncüsü boksörlerinin bulunduğunu vurgulayan Caner Doğaneli, daha sonra şöyle konuştu: “Amerika’ya bakarsanız voleybol takımını Kuzey Koreli antrenör çalıştırıyor. Uzaya giden bir Amerika’nın güreş takımını Kazak antrenör çalıştırıyor.

ABD’de üniversitelerde dünyanın her tarafından bilim adamları ders veriyor. Doğruyu bulmak gerekli. Biz de boksta en ciddi en düzgün çalışabilen, en ciddi sistemi getirmiş olan Küba sistemine göre çalışma yapacağız.

Daha önce Rus sistemine göre çalıştık, çok yol katettik. Boksörlerimizin Kübalı antrenörlerle başarılı olacağına inanıyoruz. Kübalı antrenörler bu ayın sonu veya mart ayının başında gelerek çalışmalara başlayacak.“

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK (DHA)

Haberin Devamı