Bol mozerela peynirli kıymalı lazanya

www.favorilezzetler.com yazarı Şef Mehmet Kudat'tan nefis bir lazanya tarifi...

10 Ağustos 2018, Cuma 10:33
A A

Makarnayı çok seven bir aile olarak Lazanya Tarifi yazmazsam ayıp etmiş olurum. Kıymalı bir içle hazırlanınca mantı gibi lezzetli oluyor. Üstelik hem pratik hem hafif bir tarif...

Pişirme süresi: 30 dk 

Hazırlama süresi: 30 dk 

Kaç kişilik: 6 kişilik 

Malzemeler

250 Gram kıyma

3 Yemek kaşığı sıvı yağ 

(zeytinyağı kullandım)

1 Adet soğan

3-4 Diş sarımsak

1 Adet büyük boy domates

Karabiber, Kimyon, Pul Biber, KekikTuz

6 Adet Lazanya Yaprağı (haşlamaya gerek olmayan) 1-1,5 Su bardağı mozerela 

Başemel Sos Malzemeleri

2 Yemek kaşığı un

2 Yemek kaşığı tereyağı

2 Su bardağı süt

Tuz

Hazırlanışı

Geniş bir tavaya yağımızı koyup ısıtalım, minik doğranmış soğanları ve sarımsakları kavuralım. Rengi hafif değişince üzerine kıymayı koyup kavurmaya devam edelim. Kıymayı tadalım eğer ki piştiyse, üzerine rendelenmiş domatesi döküp karıştıralım. Baharatlarını ve tuzunu da ekleyip, domatesin çiğ tadı gidene kadar pişirelim ve altını kapatalım. Bu arada beşamel sosumuzu da hazırlayalımYağı tencereye koyup, unumuzu kavuralım, rengi hafif değişince sütü döküp, tuzunu atalım ve altını kısarak, hızlı hızlı karıştıralım ki topaklanmasın. Hafif yoğunlaşınca altını kapatabiliriz, iyice katılaşmasını beklersek soğuduğunda çok katı olacaktır. Sosu; kalıbımızın altını ince bir şekilde kapatacak kadar döküyoruz. Üzerine lazanya yaprağını tek kat koyalım, üst üste gelmemesine dikkat edelim. Ben baton kek kalıbında; bir katı 1,5 yaprak ile kapatabildim. Önemli olan boşluk kalmadan ve üst üste koymadan kalıbı kapatabilmek. Üzerine her noktasına değecek şekilde beşamel sos sürüyoruz. Üzerine az miktarda rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Kıymalı harcı 3’e bölelim ve ilk kısmını bu kata, her yerine eşit olarak dökelim. Sonra üzerine yeniden lazanya yaprağı, beşamel sos, kaşar peyniri ve kıymalı iç koyalım.Aynısını tekrarlayarak 3 kat kıymalı harç olacak şekilde koyalım. En üste lazanya yaprağı koyalım. Beşamel sosun kalanını üzerine döküp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, kalan kaşar peyniri rendesini de koyup yeniden pişirelim. Ne zaman ki kaşarlar kızardı, o zaman yemeğimiz pişti demektir. 10 dakika dışarıda dinlendirip, servis tabağımıza alalım. Soğutmadan yiyelim ki yağları donmasın.

Keyifli sofralarınızın olması dileğiyle…

Afiyet olsun…

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;