Gündem Bolu 20 dakikada göl oldu!

Bolu 20 dakikada göl oldu!

Paylaş
Bolu 20 dakikada göl oldu!

Bolu 20 dakikada göl oldu!

Bolu'da saat 14.15 sıralarında başlayan ve saat 14.50 sıralarına kadar aralıksız yağan yağmur nedeniyle bir çok ev ve iş yerini su bastı. Pazar yeri esnafı zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Bolu’da öğleden sonra aniden başlayan ve yaklaşık iki saat süren sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Su basan evleri, Bolu Belediyesi İtfaiye ekipleri
tahliye etmeye başladı. Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerindeki suyu boşaltmaya çalışıyor.

Sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, korunmak için iş yerlerinin çatı altlarına, alışveriş merkezlerinde bekledi. Bazı vatandaşlar ise çöp poşetlerinin içerisine girerek sağanaktan korunmaya çalıştı.

Aniden başlayan sağanak, pazar yeri esnafını da etkiledi. Esnaf, tezgahlardaki kıyafet ve diğer ürünlerin ıslanması sonucu mağdur oldu. Pazar
yerinde alışveriş yapan vatandaşlar sağanaktan korunmak için çadırların altında bekledi.

EVLERİ VE ALT GEÇİDİ SU BASTI

Haberin Devamı

Kültür Mahallesi’ndeki bir apartmanın zemin katı suyla doldu. Apartman sakinleri ellerindeki teneke ve fırçalarla su dolan evlerini temizlemeye çalıştı. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de, Sağlık Mahallesi’ndeki bir apartmanın suyla dolan bodrum katından pompalarla su çekti.

Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan alt geçit de yağmur yağışı nedeniyle suyla doldu. Mazgalların tıkanması nedeniyle su seviyesi yükselince sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı otomobillerin, suyla kaplı geçitte kaldıkları görüldü. Polis ekipleri alt geçidi trafiğe kapattı.

Kentte yağmur etkisini kaybederek hafif şekilde yağmaya devam ediyor. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri metrekareye 29 kilogram yağmur düştüğünü, yağışların aralıklarla devam edeceğini belirtti.

DHA - AA