Gündem Türkiye'nin bazı illerinde okullar tatil

Türkiye'nin bazı illerinde okullar tatil

Paylaş
Türkiye'nin bazı illerinde okullar tatil

Sıcak geçen ocak ayında hava sıcakları yavaş yavaş düşmeye başladı. Birçok ilde yoğun kar yağışı etkili oluyor

Batı bölgelerde etkisini sürdüren fırtına ve yağış etkisini sürdürüyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada İstanbul için sıcaklıkların hafta sonu itibariyle yükseleceği ancak yeni haftayla birlikte kar yağışının İstanbul'da etkili olacağı uyarısı yapıldı.

Ayrıca yurdun birçok şehrinden öğrencileri sevindiren kar tatili haberleri geliyor.

BOLU


Bolu'da yoğun kar yağışı etkili olurken, ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Engelli ve hamile kamu görevlileri de yarın idari izinli sayılacak.


VALİLİĞİN AÇIKLAMASI:


Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu ili genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim faaliyetlerinin 19 Ocak Cuma günü tatil edilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca, engelli ve hamile kamu görevlileri 19 Ocak Cuma günü idari izinli sayılacaktır" denildi.


KARAMAN


Karaman’da yoğun kar yağışı nedeniyle taşıma kapsamındaki öğrencilerin eğitimine yarın için ara verildiği bildirildi.

Karaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Karaman’da görülen yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı taşıma kapsamındaki öğrencilerin eğitimine 19 Ocak 2018 Cuma günü ara verilmiştir. Öğrencilerimiz Cuma günü izinli sayılacaktır” denildi.

YOĞUN KAR YAĞIŞI


Yoğun kar yağışı D-100 kara yolunun Bolu kesiminde bulunan Abant Kavşağı ve Seymenler, Düzce kesiminde ise Bakacak, Bıçkıyanı, Heyelan ve Karanlıkdere ile otoyolun Bolu Dağı Tüneli ile viyadükler mevkisinde etkili oluyor.


NİĞDE


Niğde’de yoğun kar yağışı nedeniyle sömestir tatili bir gün erken başlayacak.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezinde akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ve buzlanma edeniyle okulların tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar cuma günü tatil edilmiştir." ifadelerine yer verildi.


NEVŞEHİR


Nevşehir’de etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle karnelerin verileceği bugün il genelinde okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı dolayısıyla il genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerin bugün tatil edilmesine karar verildiği bildirildi.

Bu kararla, bölgede dün akşam etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla Nevşehir genelindeki 56 bin 154 öğrenci yarıyıl tatiline bir gün önce başlamış oldu.


SİVAS


Sivas’ta kar yağışı nedeni ile okullar erken yarı yıl tatiline girerken engelli ve hamile kamu personeli ise bir gün izinli sayıldı.

Sivas’ın genelinde geçtiğimiz günden bu yana etkili olan kar yağış ve Kuzey ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve beraberindeki fırtına ulaşımda aksamalara neden oldu.

Sivas Valiliği tarafından İl Merkezinde ki okulların, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin bir gün tatil edildiği duyuruldu. Engelli ve hamile kamu çalışanlarına ise bir gün izin verildi.

Eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının son günü olması dolayısı ile okulların tatil edilmesi ile öğrenciler erken yarı yıl tatiline girmiş oldu. Okullarda karnelerin bugün öğrenci velilerine teslim edileceği öğrenildi.


BAYBURT


Bayburt İl Milli Eğitim müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Bayburt'ta fırtına uyarısı nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullarda öğrencilere karne verildi.

İl Milli eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: "Bugün öğleden sonra ve yarın (cuma) İl genelinde fırtına beklendiğinden Valiliğimizin talimatı ile taşımalı öğrencilerimize 1,5 gün tatil verilmiştir. Bugün öğleden sonra taşımalı öğrencilerimizin karneleri verilecektir."


Son dakika... Türkiye genelinde kar yağışı ulaşımı etkiledi (İstanbul'a kar ne zaman yağacak?)