Gündem Bölücü ıslığa 10 ay hapis

Bölücü ıslığa 10 ay hapis

Paylaş
Bölücü ıslığa 10 ay hapis

İnşaat işçiliği yapan Mahmut Yaşar'a, Kandil Mahmur'dan gelen PKK'lıların basın açıklamasında, ıslık çalarak, bölücü örgüt sloganı attığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi

Kuzey Irak'tan 19 Ekim'de gelen PKK'lıların, Şanlıurfa'da yaptıkları basın açıklamasına katılarak, ıslık çalıp, PKK ve Öcalan lehine slogan attığı gerekçesiyle hakkında 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlamasıyla dava açılan inşaat işçisi Mahmut Yaşar, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Mahmut Yaşar ve avukatı hazır bulundu. Davaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın, Kandil ve Mahmur'dan gelen PKK'lıların Şanlıurfa'da, kapatılan DTP tarafından organize edilen yürüyüş ve basın açıklamasına katıldığını vurguladı.

Yürüyüşün, PKK ve elebaşı Öcalan lehine atılan sloganlar nedeniyle yasa dışı gösteriye dönüştüğünü belirten savcı, "Sanık Mahmut Yaşar da yasadışı bu yürüyüş ve basın açıklamasına katılırken 'Biji Serok Apo' (Yaşasın başkan Apo), 'PKK halktır, halk burada' diye grubun Yetkin Pasajı içerisine giriş yaptığı esnada ıslık çalmak suretiyle atılan sloganlara eşlik ettiği ve grupla birlikte Türkçe anlamı 'Canımızla kanımızla seninleyiz ey başkan' olan Kürtçe sloganı attığı tespit edilmiştir" dedi.

Sanığın cep telefonun açılış notunun 'Kürdistan vatanımız, başkanımız Apo' yazısının olduğu, hafıza kartında terör örgütü üyelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına karşı yapılan saldırı görüntülerine raslandığı belirtilen esas hakkındaki görüşte sanığın terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

10 AY HAPİS ALDI, TAHLİYE EDİLDİ

Duruşmaya kısa ara verdikten sonra kararını açıklayan mahkeme sanık Mahmut Yaşar'a Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi yer alan 'terör örgütünün propagandasını' yapmak suçlamasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme bu cezayı sanığın duruşma sırasında ki iyi halini gözeterek, 10 aya indirdikten sonra, tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak Yaşar'ı tahliye etti.

Cem EMİR/DİYARBAKIR (DHA)