Gündem Bolu'daki kazada 3 profesör öldü

Bolu'daki kazada 3 profesör öldü

Paylaş
Bolu'daki kazada 3 profesör öldü

Bolu'da aşırı hız nedeniyle meydana gelen trafik kazasında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Ahmet Hızal ve Prof. Dr. Asuman Efe ile İGDAŞ eski genel müdürü Prof. Dr. Necdet Aral yaşamını yitirdi

İGDAŞ'da daha önce genel müdürlük yapan, Besa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 61 yaşındaki Prof. Necdet Aral, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Başkanı 64 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet Hızal ve aynı üniversitede öğretim üyesi 55 yaşındaki Prof. Dr. Asuman Efe, bugün öğleden sonra Bartın Üniversitesi'ndeki arkadaşlarını ziyaret etmek için İstanbul'dan 34 TM 0026 plakalı otomobille yola çıktı. Aracı kullanan Prof. Dr. Ahmet Hızal, TEM'in Yeniçağa çıkışına 2 kilometre kala ilk belirlemelere göre aşrı hız nedeniyle direksiyon kontrolünü yitirdi.

Haberin Devamı

KADIN PROFESÖRÜN CESEDİ SU TAHLİYE BACASINDA

Yolda savrulan otomobil bariyerler de bulunmadığı için, sağ taraftaki yamaca yöneldi. Su kanalındaki 3 metre genişliğinde ve 5 metre derinlikteki tahliye bacasına hızla çarpan otomobil, ardından yola savruldu metrelerce sürüklenerek durabildi. Araçta bulunan Prof. Dr. Asuman Efe, otomobilin çarpması sırasında su kanalındaki tahliye bacasına düşerek, Prof. Dr. Necdet Aral ile Prof. Dr. Ahmet Hızal da motoru ve bazı parçaları etrafa saçılan ve hurdaya dönen otomobilde ezilerek can verdi.

Kaza nedeniyle TEM'in Ankara yönünde trafik tek şeritten verilirken, olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı incelemede bulundu. Profesörlerden ikisinin cesedi demir yığınına dönün otomobilin enkazından itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Su tahliye bacasına düşen Prof. Dr. Asuman Efe'nin cesedi de yolun altından geçen su kanalına giren itfaiye erleri tarafından alındı. Cesetler savcının incelemesinden sonra Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Feci kazada yaşamını yitirenlerden Prof. Dr. Necdet Aral'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Besa İnşaat’ın birçok ünlü alışveriş merkezinin yapımını üstlendiği, Prof. Dr. Ahmet Hızal'ın da İstanbul'a yapılacak Üçüncü Köprü ile ilgili rapor hazırlayan ekipte bulunduğu belirtildi.