Hakan Çelik 'Bölünme en çok Kürtlere zarar verir'
HABERİ PAYLAŞ

'Bölünme en çok Kürtlere zarar verir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, yerel seçimler öncesinde toplumun farklı kesimlerine yönelik açılımlar başlatarak partisinin oylarını artırmayı başarmıştı. Gürsel Tekin sokağın nabzını çok iyi tutan, çalışkan bir siyasetçi.

İstanbul gibi nüfusu Avrupa’nın pek çok ülkesinden fazla olan bir şehirde siyasi partinin il başkanlığını yapmak ülkenin temel sorunlarına kafa yormayı, çözümler üretmeyi gerektiriyor. Güneydoğu meselesiyle de yakından ilgilendiğini bildiğim için son yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere Gürsel Tekin ile bir araya geldik. Tekin “DTP’nin kapatılması yanlış oldu” diye söze başladı. Türk siyasetinin de Türkiye’deki şehirler gibi “derme çatma” olduğunu ifade eden Gürsel Tekin, Güneydoğu’ya dair resmi bir devlet politikası olmadığı için bu günlere gelindiğini söyledi.

Haberin Devamı

İngiltere ile İspanya’da da çok sancılı günler yaşandığını hatırlattı ve yıllardır ertelenen, ötelenen Güneydoğu meselesinin bir günde çözülmesinin beklenemeyeceğini anlattı.

Gürsel Tekin sohbetimizde şunları aktardı:

“PKK yoksullukla besleniyor”

Bütün olumsuzluklara karşın halkımız sağduyulu hareket ediyor. Her türlü tahriklere rağmen kontrolünü yitirmeyen vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Türkiye’de bölünmeyi isteyenler ciddiye alınmayacak kadar az sayıda... Zira bölünme en fazla Kürtlere zarar verir, ülke bölünürse ne yapacaklar, nereye gidecekler? Batıda işini gücünü kurmuş insanlar Doğu’ya mı dönecek?

Ekonomik özgürlüğünü kazanan Kürtler bırakın PKK’yı DTP’ye bile yüz vermez.

Anayasanın ve siyasi partiler yasasının değiştirilememiş olması bana göre büyük hatadır. Demokratik Açılım Süreci ise içi boş bir fikir. CHP ve MHP sürece en başından dahil edilmeliydi. Ayrıca Genelkurmay’ın da bu sürecin neresinde olduğu belli değil. Operasyonların bir taraftan devam etmesi askerlerin Demokratik Açılım Süreci olarak lanse edilen projeye karşı olduklarını gösteriyor...

Bahçeli’ye teşekkür

Gürsel Tekin bu hassas dönemde sorumlu bir devlet adamı gibi hareket eden Devlet Bahçeli’yi kutladığını, mevcut tıkanıklığın aşılması için CHP lideri Deniz Baykal’ın Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin yararlı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, işsizlik ve yoksulluğu Kürt meselesinden daha büyük bir problem olarak görüyor. Son 1 yılda 1,5 milyon kişinin işsiz kaldığını söyleyen Tekin “Ümraniye, Gaziosmanpaşa Kartal gibi semtlere gidelim, bakın, kahvehaneler tıklım tıklım... Böyle bir ortamda bu kahvehanelerde her şeyi organize edebilirsiniz” diye konuştu.

İktidarın kendisi gibi düşünmeyen herkesi rahatsız ettiğini söyleyen Gürsel Tekin, basın yayın organlarının hükümet baskısı yüzünden muhalefetle ilgili haber yapmaya çekindiğini savundu.

Türkiye’de iş dünyasında bile bu çerçevede profil kayması yaşandığını söyleyen Tekin “İstanbul’daki yalıların yarısı son dönemde el değiştirdi eğer bu kesimler iktidardan nemalanıyorsa kaygılanmak gerekir” diye konuştu.

Gürsel Tekin’e önümüzdeki dönemle ilgili seçim tahminlerini de sordum. Tarhan Erdem ve Adil Gür dışında hiçbir araştırma şirketini ciddiye almadığını, tamamını asparagasçı (yalan haber yapan) bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder