Dünya Bomba arama köpeği işinden oldu

Bomba arama köpeği işinden oldu

Paylaş
Bomba arama köpeği işinden oldu

Bomba arama köpeği Lulu, patlayıcı bulma isteğini kaybedince CIA'den kovuldu

Labrador cinsi köpek Lulu, Amerika'nın istihbarat birliği tarafından henüz yavruyken eğitime başlamıştı ve umut vaad ediyordu. Ancak birkaç hafta sonra, patlayıcı madde aramaya olan isteğinde azalma görülmeye başladı.
Lulu'nun eğitmenleri onu neyin etkilediğini araştırmaya başladı.

'KÖPEK BAZEN SIKILABİLİR'


CIA sosyal medyada yaptığı açıklamada 'Özel köpeklerin kötü bir gün geçirmesinin milyonlarca nedeni olabilir ve eğitmenleri birer psikoloğa dönüşerek onun bu korkusunu çözmeye yardımcı olacaklar.
Bazen köpek sıkılabilir ve daha fazla oyun oynamak isteyebilir.Bazen biraz molaya ihtiyacı olabilir ve bazen de yemek alerjisi gibi ufak rahatsızlıkları olabilir.Birkaç gün sonra, eğitmenler bunun sebebini bulacak ve köpek mutlu bir şekilde eğitimine devam edecek.'

EMEKLİYE AYRILDI


Ancak Lulu'nun kaybolan heyecanı geri gelmedi ve CIA onu emekliye ayırmaya karar verdi.

İstihbarat ajansının şunları aktardı:
'Lulu gibi bazı köpeklerde heyecan kaybı geçici değil.Bu sadece onların işi değil.Lulu'nun artık bomba aramaya olan ilgisi kalmadı.Onu motive etmelerine rağmen,eğitiminden hiç zevk almadı.'

EĞİTMENİ SAHİPLENDİ


En sonunda Lulu'nun eğitmeni onu sahiplenmeye karar verdi. Lulu şimdi yeni ailesi ve ailenin diğer labrador cinsi köpeği Harry ile birlikte vaktini oyun oynayarak geçiriyor.
(Kaynak:The Telegraph)

Haberin Devamı