Gündem Bomba düşmedi, gaz patladı

Bomba düşmedi, gaz patladı

Paylaş
Bomba düşmedi, gaz patladı

İzmir'de depo olarak kullanılan bir işyerinde gaz sıkışması sonucu çok büyük patlama oldu: 4 yaralı

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Goncalar Mahallesi'nde bir hamburgercinin depo olarak kullandığı işyerinde gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlama, sokağı savaş alanına çevirdi. Patlamada 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Patlama saat 08.05'te Karşıyaka Goncalar Mahallesi 6010/1 Sokak'taki 2 katlı binanın zemin katında meydana geldi. Bomba etkisi yapan patlama Girne Caddesi Nergis ve Goncalar Mahallesi'nde duyuldu. Bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevkedildi. Patlamada 30 yşındaki Cem Fidanboylu, 42 yaşındaki Murat Yavşan, 44 yaşındaki Gökhan Özyürekli ve 34 yaşındaki Aynur Can yaralandı. Durumu iyi olan 3 yaralı Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken durumu ağır olan Aynur Can Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

ÖNCE OTOMOBİL PATLADI SANDILAR

İşyerinin önündeki LPG'li otomobilin ağır hasar görmesi nedeniyle patlamanın önce araçta meydana geldiği sanıldı. Yapılan ilk incelemede patlamanın binanın zemin katında, hamburgercinin depo olarak kullandığı işyerinde tüpgaz sıkışması sonucu meydana geldiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

Ancak sokağın dar olması nedeniyle patlamanın etkisi büyük oldu. Patlamanın meydana geldiği iki katlı binanın camı çerçevesi inerken 100 metre çapındaki binaların ve yakındaki Goncalar Camii'nin de camları kırıldı. Polis patlamanın nasıl meydana geldiğini belirlemek için çalışmaya başlarken, olay yerine gelen ve hemen yanındaki işyeri büyük zarar gören motosiklet tamircisi Ahmet Teksöz, “Ben ne yapacağım şimdi” diyerek gözyaşı döktü.

Bölgedeki işyerlerinin patlama anında henüz açılmamış olması daha büyük zararı önledi. Patlama sırasında işyerini yeni açtığını söyleyen pastane sahibi Nesrin Karaduman, “Büyük bir ses duyduk. Cam çerçeve indi. Dışarıya çıktığımızda park halindeki otomobin yandığını gördük. Zararımız çok büyük” dedi.

Turaç TOP- Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2568","2568","201008","2568-1.jpg");

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2567","2567","201008","2567-1.jpg");