Dünya Bomba iddia: 'Suudi Arabistan'da servetini bırakan serbest kalıyor'

Bomba iddia: 'Suudi Arabistan'da servetini bırakan serbest kalıyor'

Paylaş
Bomba iddia: 'Suudi Arabistan'da servetini bırakan serbest kalıyor'

Suudi Arabistan yetkililerin yolsuzlukla mücadele kapsamında gözaltına aldığı Suudi prenslerle servetleri karşılığında serbest bırakma pazarlığı yaptığı iddia ediliyor.

İHA'nın haberine göre Suudi Arabistan yetkilileri, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yolsuzlukla mücadele kapsamında gözaltına aldırdığı onlarca prens, iş adamı, bakan ve milyarderi servetleri karşılığında serbest bırakma anlaşması yapmaya başladı.Bir iş adamının yapılan anlaşması imzalamasının ardından banka hesabından milyonlarca riyal çekildiği öne sürüldü. Başka bir davada ise eski bir üst seviye yöneticisinin dört milyar dolarlık hisselerini teslim ettiği kaydedildi.

Suudi hükümeti bu hafta başından itibaren gözaltına aldırdığı prens ve iş adamlarının hesabına dondurmaya ve kaynağı belli olmayan, kayıt altında alınmayan mallara el koymaya başlamıştı. Ancak Suudi Arabistan hükümeti tarafından gözaltına alınan insanların servetleri karşılığında serbest bırakılmayla ilgili bir yorum yapılmadı. Bu anlaşmaların gizli yapıldığı kaydedildi. Yorumcular bu pazarlıkların yolsuzlukla mücadeleye karşı yapılan kampanyanın belirsizliğine son vereceğini ancak yatırımcıların Suudi Arabistan hakkında risk algısına bir darbe vurabileceğini ileri sürüyor.

Haberin Devamı