Siyaset 'Bomba' paniği için Bakan Güler ne dedi?
Paylaş
'Bomba' paniği için Bakan Güler ne dedi?

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Başbakanlık yakınlarındaki olayla ilgili, "Ortada ne bir canlı bomba eylemi var, ne bir yaralanma var, başka da bir şey yok" dedi

İstanbul Beylikdüzü’ndeki Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi’nin açılış törenine katılan Bakan Güler, gazetecilerin, Tuğrul Bayır’ın bugün öğle saatlerinde Başbakanlık önünde bomba görüntüsü verdiği düzenekle eylem yapmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Güler, ortada bir canlı bomba olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti: "Ankara’da Başbakanlığın önündeki Vekaletler Caddesi’nde bir şahıs üzerine kablo döşenmiş, bariz bir şekilde görünen, bir bomba düzeneği görüntüsü veren bazı aparatlar, cam macununa benzer şeyler... Arkadaşlarımızın daha önceden aldığı bir de tedbir var. Kendisi 5-6 dakika öncesinde kendi kıyafetini de tarif ederek, böyle bir eylemin de olacağını ifade etmiş.

Arkadaşlar da teyakkuza geçmişler ve yakalanmış, etkisiz hale getirilmiş. Ortada bir canlı bomba yok, psikolojik sorunları olduğunu tahmin ediyoruz. Arkadaşlarımız ayrıntılara bakıyor. Ama ortada ne bir canlı bomba eylemi var, ne bir yaralanma var başka da birşey yok."

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, "3 el havaya ateş açılmış" ifadeleri üzerine ise Bakan Güler, "Polisimizin belki yakalama öncesinde bir el havaya ateş etmesi söz konusu olabilir ama kendisine yönelik bir şey değil. Böyle bir ihbar olunca arkadaşlarımız teyakkuza geçmişler herhangi bir önemli kayda değer birşey yok" dedi.

Güler, eylemin sebebi hakkında bir soruya da "Şahsın belki kendi psikolojik durumuyla da alakalı olabilir, arkadaşlarımız araştırıyor" yanıtını verdi. "Herhangi bir örgütle bağlantısı var mı" sorusu üzerine Güler, "Hayır hayır kesinlikle hiçbir bağlantısı yok arkadaşlar. Zaten öyle bir olay görüntüsü de yok. Üzerindeki o kabloların bulunuş tarzı, olayın gelişme tarzı zaten çok farklı bir şey olduğunu gösteriyor" dedi. Güler, gazetecilerin "İfadesinde herhangi bir şey söyledi mi" sorusuna, "Hayır" yanıtını verdi.

AA