Gündem Bombacının eşi 'gurur' duyuyor

Bombacının eşi 'gurur' duyuyor

Paylaş
Bombacının eşi 'gurur' duyuyor

Afganistan'da 7 CIA ajanını öldüren El Kaide'nin canlı bombası Halil Ebu Mulal el Belavi'nin Türk eşi Defne Bayrak, eşiyle gurur duyduğunu söyledi

Halil Ebu Mulal el Belavi'nin gazeteci Türk eşi Defne Bayrak, bugün, Fatih Vefa'da Mazlumder İstanbul Şubesi önünde bir açıklama yaptı.

Bayrak, eşinin bir arkadaşının Pakistan'dan kendisini arayarak haber verdiğini söyledi. Bayrak, "Afganistan'da eylem yaptığını CIA ajanlarını öldürdüğünü söylediler. Sabırlı olmamı tavsiye etti. Eşimin vasiyeti ve mektubunu göndereceğini söyledi" şeklinde konuştu.

Eşiyle en son bir, bir buçuk ay önce telefonla görüştüğünü 10 gün öncede internet üzerinde görüştüklerini kaydeden Bayrak," Türkiye gelecek uzmanlık yapacak havasına girmiştik. Bize bir şey demedi. Türk vatandaşlığı almak istiyorum gibi aksi şeyler bize yazıyordu" dedi.

Bundan sonra hayatına devam edeceğini ve Ürdün'e gitmeyi düşünmediğini kaydeden Bayrak, "Eşimin ajan olmasına ihtimal vermiyorum. Ajan olamayacak kadar Amerikan düşmanı bir insandı. Amerika'yı ve Ürdün'ü kullanmış olabilir." şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine eşini özleyeceğini ifade eden Bayrak şunları söyledi: "Eşimle gurur duyuyorum. Böyle bir savaşta çok büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Şehit ise Allah şahadetini kabul etsin" 2 çocuk annesi olduğunu da sözlerine ekleyen Bayrak, bu haberin magazinleştirilmemesini istedi.

Bombacının eşi Türk çıktı

Felat BOZARSLAN/İSTANBUL (DHA)