Yaşam Bombacının eşyaları açık artırmada satıldı

Bombacının eşyaları açık artırmada satıldı

Paylaş
Bombacının eşyaları açık artırmada satıldı

ABD'de 18 yıl boyunca bombalı saldırılar düzenleyen Kaczynski'nin eşyaları açık artırmada satıldı

ABD’de, 1996’da yakalanana kadar "Unabomber" takma adını kullanarak 18 yıl boyunca bombalı saldırılar düzenleyen Ted Kaczynski’nin şahsi eşyaları, açık artırmada toplam 190 bin dolara satıldı.

Haberin Devamı

Amerikan hükümeti tarafından internet aracılığıyla 18 Mayıs’tan beri sürdürülen açık artırmada, en çok geliri 40 bin 676 dolara satılan Kaczynski’nin dergileri getirdi. Elde edilen gelirin "Unabomber"ın saldırılarından zarar görenlerin ailelerine verileceği açık artırmanın en gözde ikinci parçası, 22 bin 3 dolara satılan, Kaczynski’nin gazetelere gönderdiği bildirileri yazdığı Smith Corona marka daktilosu oldu.

Kaczynski’nin saldırılarını düzenlemek için yaptığı seyahatlerde gizlenmek amacıyla giydiği "Unabomber"’ kimliğiyle özdeşleşmiş, polisiye çizgi roman

karakterini taklit eden, gri renkli kapüşonlu geniş tişörtü ve güneş gözlükleri 20 bin 25 dolara, bombalı eylemleri niçin yaptığını anlatan el yazısıyla kaleme aldığı "Manifesto"su 20 bin 53 dolara satıldı.

Haberin Devamı

EYLEMLERİNİN NEDENİ TEKNOLOJİYDİ

Eylemlerini teknolojinin insan hayatına olumsuz etkilerini protesto etmek için yaptığını belirten 69 yaşındaki Kaczynski, Manifesto adlı yazısında modern teknolojinin insan özgürlüklerini aşındırdığını belirterek, "bombalı saldırıların geniş çaplı bir devrim için gerekli olduğunu" savunuyordu.

Kaczynski’nin, kendi kendine yeterli olma becerilerini kazanmak için inzivaya çekildiği elektrik ve kullanım suyu bulunmayan Montana eyaletine bağlı Lincoln’deki kulübesinde bulunan, kendi el yazısıyla kaleme alınan otobiyografisi ise 17 bin 780 dolara alıcı buldu.

Açık artırmada, aralarında Kaczynski’nin pasaport için çektirilmiş siyah beyaz fotoğrafları, çelik testeresi ile bomba yapımında kullandığı Hanson

Model 1509 marka tartısının da olduğu çok sayıda şahsi eşyası bulunuyordu.

MAHKEMEDE AVUKAT TUTMADI

Eşyalarını kendisini yetiştiren Michigan Üniversitesi’ne bağışlamak istediğini belirten Kaczynski, bu amaçla eşyalarının kendisine iade edilmesi için mahkemeye başvurmuş, ancak avukat kullanmadan kendi kendini temsil ettiği 7 yıl süren davanın sonunda mahkeme, şahsi eşyalarına erişim hakkının elinden alınmasına karar vermişti.

Haberin Devamı

ABD 9. Gezici Temyiz Mahkemeleri, Kaczynski’nin düzenlediği saldırılardan zarar gören kişilerin ailelerine 15 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilmiş olmasını göz önünde bulundurarak, eşyaların açık artırmayla satışına karar vermişti.

MATEMATİK DOKTORASI VARDI

Modern teknolojinin insan hayatına olumsuz etkilerini protesto etmek amacıyla toplam 16 bombalı saldırı düzenleyen Kaczynski, 18 yıl içinde 3 kişinin ölümüne, 23 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. ABD’deki Michigan Üniversitesi’nden matematik doktorasına sahip Kaczynski’nin eylemlerinde kullandığı "Unabomber" adını, İngilizce’deki "üniversite" anlamına gelen "university" ve yine aynı dildeki "ve havayolu bombacısı" anlamına gelen "and airline bomber" sözlerini kısaltarak birleştirmek suretiyle elde ettiği biliniyor.

A.A.