Gündem 'Bombayı patlatanın kimliği belirlendi'

'Bombayı patlatanın kimliği belirlendi'

Paylaş
'Bombayı patlatanın kimliği belirlendi'

Vali Mutlu: Halkalı saldırısıyla ilgili 19 gözaltı var, bombayı patlatanın ismini de belirledik, arıyoruz...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte Halkalı'daki terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Mutlu, dün gözaltına alınan 3 kişinin haricinde bugün de 16 kişinin ikinci eylem hazırlığı yaptığı sırada yakalandığını açıkladı. Ayrıca, uzaktan kumandalı bombayı patlatan kişinin kimliğinin belirlendiğini söyleyen Mutlu, bu kişinin arandığını belirtti.

AYNI GRUBA BAĞLILAR

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 8 Haziran'da polis servisine ve 22 Haziran'da askeri servise yapılan saldırıda yer alanların aynı gruba bağlı kişiler olduğunu açıkladı. Vali Mutlu, polisin çalışmaları sonucu polis servisine yapılan saldırıda yer aldıkları şüphesiyle 3 kişinin yakalandığını, bu kişilerin yurt dışı bağlantılı olduğunu söyledi.

İstanbul Valiliği'nde İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'la birlikte basının karşısına çıkan Vali Mutlu, 8 Haziran'da polis servisine yapılan saldırıyla ilgili olarak 3 kişinin, 22 Haziran'da askeri servise yapılan terör saldırısıyla ilgili olarak da 19 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Her iki saldırının da birbiriyle bağlantılı kişilerce gerçekleştirildiğini belirten Mutlu, şunları söyledi:

İKİNCİ EYLEM PLANI ÇÖKERTİLDİ

Haberin Devamı

“İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince başlatılan çalışmalar sonucu 8 Haziran'daki eylemle ilgili olduğu tespit edilen ve yeni bir eylem hazırlığı içinde oldukları değerlendirilen bölücü terör örgütünün yurt dışı unsurlarıyla irtibatlı 3 kişi 21 Haziran Pazartesi sabahı gerçekleştirilen operasyonla yakalanmıştır. Operasyonun ikinci günü olan 22 Haziran Salı günü ilimiz Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi'nde askeri servis aracına yönelik parça tesirli basınç etkili bir bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 4 askeri personel ile bir personelin kız çocuğu şehit olmuş 14 personel ise yaralanmıştır. Gözaltına alınan 19 şüpheli 24 Haziran günü ikinci eylemin de hazırlık safhasında yer aldıkları yönünde elde edilen maddi delillerle birlikte adli makamlara sevk edilmiştir.

Patlamayı uzaktan kumanda ile gerçekleştirin şahsa yönelik yakalama çalışmalarına devam edilmektedir. Her iki olayla ilgisi olduğu değerlendirilerek yakalanan diğer 10 şüpheliyle ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülmektedir.”

Murat DELİKLİTAŞ-Uğur CAN/İSTANBUL, (DHA)