Gündem Borç tartışmasında satırlı cinayet

Borç tartışmasında satırlı cinayet

Paylaş
Borç tartışmasında satırlı cinayet

Adana'da Seyhan Nehri kıyısında kendisinden 30 bin lira borç alan arkadaşı "Senin borç oldu 50 bin" deyince, çıkar tartışma sonucunda satırla öldürdü

Seyhan Nehri'nin DSİ Çamlığı içinden geçen bölümünde Mustafa Kandemir'in cesedi bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cinayet Bürosu ekipleri, Mısır Çarşısı'nda cep telefonu ticaretiyle uğraşan, bunun yanı sıra kredi kartından işlem yapıp, kart sahibine belli bir kesinti karşılığında nakit verdiği, tefecilik yaptığı da iddia edilen Kandemir'in sürekli aynı yerlere gittiğini, aynı lokantada yemek yediğini saptayan polis, bu yerleri soruşturduğunda, son olarak 01 GJ 637 plakalı kamyonete binerken görüldüğünü saptadı.

Ulaşılan araç sahibi, “En son Mehmet Dinç'leydi” dedi. Bu bilgi üzerine, polis, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli itfaiye eri Mehmet Dinç’i dün akşam evinde yakalayarak gözaltına aldı.

ALKOL ALIP, AŞIKLAR KÖPRÜSÜ'NE GİTTİLER

Öldürülen Kandemir'den faiziyle ödemek şartıyla 30 bin lira borç aldığı öğrenilen Dinç'in 3 Mart akşamı, ödünç pikapla Kandemir'i alıp, onunla gittikleri lokantada yemek yediği, iki arkadaşın yemek sırasında alkol aldıkları, daha sonra da Dilberler Sekisi'ne giderek, Seyhan Nehri manzaralı, Aşıklar Köprüsü'nü gören tepede aracı park edip, araç içinde içki içmeyi sürdürdükleri anlaşıldı.

İddiaya göre, sohbet sırasında, aralarında alacak- verecek yüzünden tartışma çıkması üzerine, Dinç, araçta bulunan satırla, yan koltukta oturan Kandemir’in başının arkasına ve boynuna vurarak öldürdü.

Dinç, cinayetin ardından cesedi kucaklayıp, aracın bagajına koydu, DSİ Baraj Çamlığı’na götürerek nehre attı, ardından arabayı temizleyerek aracı sahibine teslim etti.

ZANLININ İFADESİ


Katil zanlısının, polisteki ifadesinde, “Benim 30 bin lira borcum vardı. Olay günü birlikte yemek yedik, içki içtik. Daha sonra alkol almaya devam ediyorduk. Bana borcumun 30 bin lira değil, faiziyle 50 bin lira olduğunu söyledi.

Ben de borcumun o kadar olmadığını söyleyince tartıştık. Olay anını hatırlamıyorum. Daha sonra cesedi suya attım” dediği öğrenildi. Dinç'in temizlemeye çalışmasına rağmen kan izlerine rastlanan otomobili de inceleyen polis, soruşturmayı sürdürüyor.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA (DHA)

2