Ekonomi Borçlu belediyelere yeni fırsat

Borçlu belediyelere yeni fırsat

Paylaş
Borçlu belediyelere yeni fırsat

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, nüfusu 2 binin altında bulunan borçlu, mallarına haciz konmuş ve bunedenle çalışanların maaş alamadığı belediyelerde gelir payını artırmak için düzenleme yapılabileceğini söyledi

Gelirde düzenleme yaparız

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, nüfusu 2 binin altında bulunan borçlu, mallarına haciz konmuş ve çalışanlarına maaş ödeyemeyen belediyeler için yeşil ışık yaktı. Mehmet Şimşek, “İçişleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı ve Hazine bir araya gelip gelir paylarında bir düzenleme yaparak bu konuda bir adım atılabiliriz” dedi. Meclis’in kapanış oturumunda konuşan Mehmet Şimşek, asıl çözümün nüfusu 2 binin altına düşmüş olan belediyelerin kapatılması olduğuna dikkat çekti.

Aslında kapatmaktan yanayız

Mehmet Şimşek, “Yani bunların kapatılması yaklaşımındayız. Nüfusu 2 binin altında olan yerler hizmet üretmede sıkıntı yaşıyor. Bunlar kapanırsa daha iyi hizmet üretilebilir diye düşünüyoruz. Ama bugün itibarıyla kapatamadığımıza ve elimizde büyük bir sıkıntı olduğuna göre, gerçekten belki oturur bu konuda gelir paylarındaki paylaşımda bir düzenlemeye gidebiliriz. Bu sıkıntılar kısmen de olsa giderilebilirse bunların hem muhalefet milletvekillerine, hem de bana yansıması sınırlı olur” dedi.

Haberin Devamı