Gündem Borçlu öğrenciye karne yok!

Borçlu öğrenciye karne yok!

Paylaş
Borçlu öğrenciye karne yok!

Borçlu öğrenciye karne yok!

Rize Ali Metin Kazancı Lisesi’nde, yıllık 80 lira Okul Aile Birliği katkı payını ödemedikleri gerekçesiyle 50 civarında öğrenciye cuma günü düzenlenen törende karne verilmediği iddia edildi. Velilerinin şikayeti üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, “Veli istenen parayı vermediyse çocuğun suçu yok. Karnelerini alacaklar” dedi.

Haberin Devamı

Ali Metin Kazancı Lisesi Okul Aile Birliği yönetimi, yıllık güvenlik, temizlik ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla öğrencilerden aylık 10’ar liralık taksitler halinde 8 ayda 80 lira toplama kararı aldı. Ancak bazı öğrenci velileri bu parayı ödemedi. İddiaya göre geçen Cuma günü okulda yapılan karne töreni sırasında payını ödemeyen öğrencilere karne verilmeyeceği duyuruldu. Duyurunun ardından 50 civarında öğrenci karneleri alamadan okuldan ayrıldı.

40 LİRAYI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN...

3’üncü sınıf öğrencisi olan ve sınıf başkanlığı görevini de yürüten Buket Han da, 80 liranın 40 lirasını ödeyemediği için karnesini alamadı. Konuyla ilgili şikayetini dile getiren baba Metin Han, “Buket Cuma günü yanıma geldi ve karne alamadığını söyledi. Morali çok bozuktu. Kızım başarılı bir öğrenci ve okulda katıldığı bir etkinlikte onur belgesi almıştı. 80 lira aidatın 40 lirasını ödeyemedik diye kızıma karne vermeyerek onurunu ve gururunu incittiler. Bu olayı kınıyorum. Belki maddi durumumuz iyi değil. Kızım karnesini alamayacak mı? Gerekli şikayetlerimi yapacağım. Hatta TBMM’ye bu konuyu ileteceğim” dedi.

Haberin Devamı

Okul Müdürü Ali Kuleci, Okul Aile Birliği’nin güvenlik ve temizlik gibi giderlerinin karşılanması amacıyla velilerden öğrenci başına ayda 10 lira olmak üzere yıllık 80 lira talep edildiğini belirterek, “Bize gelen ve parayı ödeyecek durumu olmadığını söyleyen velilere ‘ille parayı vereceksiniz’ diye ısrar etmedik. Gelen veliye karneyi verdik, veriyoruz” dedi.

MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMA BAŞLATTI

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek “Veli istenen parayı vermediyse çocuğun suçu yok. Karnelerini alacaklar. Karne vermemek diye bir şey olamaz. Bu yönde okul yönetimini uyardık. Karnesini alamayan öğrenci varsa gidip okuldan alabilir” diye konuştu.


Muhammet KAÇAR/ RİZE,(DHA)