Ekonomi Borfin'den E- Eğitim Kampanyası

Borfin'den E- Eğitim Kampanyası

Paylaş
Borfin'den E- Eğitim Kampanyası

Finansal alanda okur- yazarlığı artırmak isteyen Borfin, (Borsa Finans ve Ekonomi Eğitim Portalı) “E-Eğitim Kampanyası” düzenliyor.

Finansal okur-yazarlık bilançoları minimum düzeyde de olsa anlamak ve değerlendirebilmek, genel ekonomiye ilişkin açıklanan verilerin piyasalara ne yönde etkide bulunacağını bilmek demektir. Türkiye’de finansal okur-yazarlığı artırmak isteyen Borfin, (Borsa Finans ve Ekonomi Eğitim Portalı) E- Eğitim Kampanyası başlattı. Borfin eğitmenleri ve sektörün öncü kurumlarından profesyonellerin katkılarıyla, düzenlenecek çok sayıda kısa süreli eğitim, sermaye ve para piyasaları konusunda bilgi eksikliği bulunan yatırımcıların önemli bir ihtiyacını karşılayacak.

Haberin Devamı

Eğitim Kampanyası kapsamında sermaye piyasaları araçlarını tanımak isteyenler, yatırım ve analiz kriterleri ile piyasalar hakkında temel bilgileri öğrenmek isteyenler, Borfin’e üye olarak bazı eğitimlerden ücretsiz yararlanabilecek. (Borfin üyeliği ücretsizdir.) Borfin’in eğitimlerinde piyasa profesyonelleri katılımcılara kısa süreli ücretsiz, videolu, spesifik eğitimler verecek.

E-Eğitim Kampanyası kapsamında öğrenciler, piyasanın yeni katılımcıları, yatırımcılar; borsa, tahvil bono, döviz, forex, vob piyasalarına ilişkin temel kavramları, spesifik konuları piyasaların profesyonellerinden öğrenme imkanına kavuşacak. Katılımcılar, internet ortamında verilen dersleri istedikleri mekan ve sürede takip edebilecek. Bu kapsamda düzenlenen ilk eğitimler “Merkez Bankası Bilanço Analizi Eğitimi” ve “MACD Göstergesi Eğitimi”.

Merkez Bankası Bilanço Analizi Eğitimi ile isteyen herkes Merkez Bankası bilançosunu tanıyabilecek, para politikası uygulamalarının bilançolara nasıl yansıdığını, örnekleriyle izleyebilecek. Merkez Bankası bilançosunu öğrenmek isteyenler için bu eğitim kaçırılmayacak bir fırsat.

MACD Göstergesi Eğitimi ie katılımcılar gelecekte oluşabilecek fiyat hareketleri üzerine aydınlatıcı bilgiye sahip olacak. MACD’nin kullanımı, al veya sat sinyallerinin nasıl verildiği, kendi alım-satım tarzınıza uygun olarak kendi MACD'nizi nasıl yaratabileceğiniz gibi konular bu eğitimde uygulamalı örneklerle anlatılacak.

E-Eğitimlere ilişkin ayrıntıları www.borfin.com.tr. adresinden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı