Esra Karayel Borsa 60 bine hazırlanıyor
HABERİ PAYLAŞ

Borsa 60 bine hazırlanıyor

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsa geçen hafta da yukarı trendine devam etti. Yuriçinde ve Amerika’da açıklanan ekonomik verilerin iyi gelmesi, geçen haftalarda başlayan yukarı harekete ivme kazandırdı.
Yurtçinde çarşamba günü açıklanan beklentilerden iyi gelen büyüme verileri, alımları destekledi. Ayrıca mart ayında ihracatın yıllık yüzde 34 artışla 9.6 milyar dolar seviyesine yükselmesi, yükselişe hız kazandırdı.
Amerika’da ise tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesi dış borsalarla birlikte endekse de zirve yaptırdı. Endeks bu gelişmelerle haftayı 58 bin 59 seviyesinden kapattı.
Para piyasalarında yönde yurtiçi ve yurtdışında Amerika’da açıklanan ekonomik gelişmeler etkili oldu.

Bono piyasası:
Bono faizleri büyüme rakamlarıyla değer kaybetti. Piyasada gösterge olan 16 Kasım 2011 vadeli tahvilde faizler, yüzde 8.70 seviyesine gevşedikten sonra yüzde 8.90 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.
Döviz piyasası: Amerika tarafından gelen verilerin beklentilerden iyi olması parite üzerinde önemli bir etki yapmadı. Dövizde küçük çaplı düşüş oldu. Dolar cuma günü 1.5200, euro ise 2.0510 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Piyasalarda olumlu görünüm devam ediyor. Bu hafta yurtiçindeki en önemli gelişme, yarın açıklanacak mart ayı enflasyon rakamları olarak bulunuyor. Perşembe günü ise şubat ayı sanayi üretim verileri açıklanacak.
Yurtdışında da önemli ekonomik veriler açıklanmaya devam edecek. Amerika’da yarın hizmet sektörü endeksi ve konut satışları verileri takip edilecek. Çarşamba günü Euro Bölgesi dördüncü çeyrek büyüme verileri izlenecek.
Yatırımcıların açıklanacak verileri dikkatle izlemelerinde fayda var. Olumsuz haber akışı olmadığı takdirde ilk etapta 60 bin seviyesi test edilebilir.

Para piyasalarında da enflasyon verileri dikkatle takip edilecek. Perşembe günü İngiltere ve Euro Bölgesi’nde Merkez Bankaları’nın faiz kararları yakından izlenecek. Salı günü Hazine, on yıllık sabit kuponlu devlet tahvili ihracıyla birlikte ayın ilk ihalesini gerçekleştirecek.

Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 16 Kasım 2011 vadeli tahvilde faizlerin yüzde 8.60-8.90 bandında hareket gerçekleştirmesi muhtemel gözüküyor.
Döviz piyasası: Dolarda dirençler 1.5240 ve daha üstte 1.5300, destekler ise 1.5180 ve altta 1.5150 seviyelerinde bulunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder