Ekonomi Borsayı bankalar vurdu

Borsayı bankalar vurdu

Paylaş
Borsayı bankalar vurdu

Ortadoğu'daki sıkıntılar ve 8 bankanın bugün Rekabet Kurumu'nda promosyon soruşturmasında ifade vermesi, piyasaları olumsuz yönde etkiledi

Bir süredir olumsuz bir seyrin hakim olduğu borsaya bugün bankalardan darbe geldi. Rekabet Kurumu’nun 8 banka hakkında açtığı promosyon soruşturmasında bugün ilgili banka genel müdürleri sözlü ifade verdi. Bu süreçte banka hisselerine ciddi satışlar gelirken borsayı da aşağı çekti.

Haberin Devamı

Banka hisselerinde yüzde 8'e varan kayıplar yaşandı, bankacılık endeksindeki düşüş de yüzde 6.4 oldu.

Dolar da gün sonunda yüzde 0.75 artışla 1.6120 TL'ye yükseldi.

ALTINDA YENİ REKOR

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram fiyatı 73,50 liraya yükseldi.

Serbest piyasada geçen hafta 72,40 lira seviyesini görerek rekor kıran altın, bugün de yükselişini sürdürdü. 24 ayar külçe altının gram fiyatı bugün alışta 73,15 lira, satışta 73,50 lira oldu.

"KISA VADEDE RESİM DEĞİŞTİ"

Osmanlı Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi Murat Salar, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, bugün yaşanan düşüşte bankaların etkili olduğunu ancak tek sebebin bu olmadığını belirtti. Piyasada negatif bir algılama olduğuna işaret eden Salar, şunları anlattı:

Haberin Devamı

"Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da yaşanan olaylar, bunun petrol fiyatlarına etkisi, Ocak ayında yüksek çıkan cari açık ve paralelinde yükselen faizler piyasayı olumsuz etkiliyor. Üzerine bugün bankalarla ilgili rekabet soruşturması da eklenince çok yoğun satış geldi.

Kısa vadede piyasalarda resim değişti. Bundan sonra düşüşün nerede duracağını özellikle uluslararası yatırımcıların tutumu ve algılamalar belirleyecek. Ama bu toz bulutu dağılmadan kesin hedefler vermek zor. Son satışlarla birlikte özellikle banka hisseleri döviz bazında ucuz hale geldi."

Uzun vadede ise gerçek resmin değişmediğini ve Türkiye'nin büyüme hikayesinin sürdüğünü kaydeden Salar, özeliikle de Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da gerçek bir demokrasi hamlesi yaşanacaksa bundan en olumlu etkilenecek ülkenin Türkiye olacağının altını çizdi.

(Hürriyet)