Gündem Boş tabuta cenaze namazı

Boş tabuta cenaze namazı

Paylaş
Boş tabuta cenaze namazı

Boş tabuta cenaze namazı

Kırşehir'in Mucur İlçesi'nde, içinde cenaze bulunan tabutla, boş bir tabut karıştırıldı, cemaat boş tabutun önünde cenaze namazı kıldı. Tabutun boş olduğu, ölenin çocuklarının, babalarının cenazesini son bir kez görmek istemeleri üzerine anlaşıldı.

Haberin Devamı

Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nin Karaova Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve Ankara'da hayatını kaybeden 64 yaşındaki çiftçi Necati Albayrak'ın cenazesi, geçen pazartesi günü, çocuklarının oturduğu Kırşehir'in Mucur İlçesi'ne getirilerek Çarşı Camii'nin morguna konuldu. Öğle namazı sonrası cenaze namazı kılmak için hazırlık yapan yakınları, Albayrak'ın cenazesinin bulunduğu tabut yerine boş bir tabutu musalla taşına taşıdı.
Namazın ardından, içinde cenaze olduğu zannedilen boş tabut cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Hacıbektaş İlçesi'ne bağlı Karaova Köyü'ne götürüldü. Burada, tabutu omuzlarına alanlar dikkatini tabutun hafifliği çekti ancak bazıları bunu “Rahmetlinin günahları azmış” diyerek yorumladı.

Haberin Devamı

Yanlışlık, Albayrak'ın çocuklarının bu sırada babalarının cenazesini son bir kez görmek istemeleriyle olay fark edildi. Tabutun boş olduğunu gören Albayrak'ın yakınları kısa süreli şok yaşadıktan sonra tekrar Mucur'a giderek Necati Albayrak'ın cenazesini köye getirdi.

Karaova Köyü Muhtarı Turgut Ünal, yakınlarının, olayı fark ettikten sonra Necati Albayrak'ın cenazesini Mucur'dan alıp getirdiklerini belirterek, “Mezarlıkta köylülerle birlikte cenaze namazı kıldık, daha sonra da cenazeyi defnettik” dedi.

DHA