Gündem Boşandığı eşine kıyamadı

Boşandığı eşine kıyamadı

Paylaş
Boşandığı eşine kıyamadı

Sivas'ta 3 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığı eşinin felç olduğunu öğrenen kadın, yatağa mahkum olan eski eşiyle yeniden evlenerek bakımını üstlendi

Gökçebostan Mahallesi’ndeki 2 katlı, sobalı, ahşap bir evin alt katında felçli eşi Erdal Duran (36) ve 2 çocuğuyla zor koşullarda yaşayan Ebru Duran (31), gazetecilere yaptığı açıklamada, eşiyle 1997 yılında görücü usulüyle evlendiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşiyle 2007 yılında anlaşmalı olarak boşandıklarını ifade eden Duran, "Eşim geçen sene bir rahatsızlık geçirdi, felç olarak kaldı. Bunun üzerine tekrar nikahlandık, tekrar evlendik" dedi.

KENDİMİ ONUN YERİNE KOYDUM

Eşinin geçirdiği epilepsi nöbeti sonrasında kafasında ödem oluşması nedeniyle felç kaldığını, yatağa mahkum olduğunu ve konuşamadığını anlatan Duran, "Felç geçirdiğinde hastaneydik, bilinci yerinde değildi, ameliyattan sonra yoğun bakıma aldılar, o anda kendimi onun yerine koydum, onun yerinde olmak istemezdim. Onu orada tek de görmek istemedim.

En yakınınızın bile o anda olmadığını düşünmek, herhalde oradaki durumdan daha ağırdır. Sağlıklıyken bana ihtiyacı yok ki, şu an ihtiyacı olduğu için buradayım. Onun sağlık sorunları var, benim ihtiyacım olsaydı o da bana koşardı belki. Koşmasa bile ben yine aynı şeyi yapardım. Sonuçta 2 çocuğumun babası, doğru olan buydu. Bizim başımızda olması bize yetiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Eşinden ayrıldıktan sonra ilköğretim okulu öğrencisi oğulları Yiğit Cem (12) ve Ulaş Can (10) ile yaşadığını, oğlunun öğretmeninin çocuğuna bakarak geçimini sağladığını belirten Duran, şimdi felçli eşinin bakımını üstlendiğini, Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce eşi için verilen 500 liralık bakım ücretiyle geçindiklerini, başka bir gelirlerinin olmadığını kaydetti.

Yardımlarla bugüne kadar geldiklerini söyleyen Duran, Valilik’ten kömür yardımı yapılacağını, ayrıca 150 lira kira ödedikleri ev için de kendilerine yardım edildiğini ifade etti. Çocuklarının eğitim masrafını ve evin giderlerini karşılamakta çok zorlandıklarını anlatan Duran, bu konuda destek istedi.

(A.A.)