Tamer Heper Boşanma gündeme gelirse
HABERİ PAYLAŞ

Boşanma gündeme gelirse

Haberin Devamı

Boşanma gündeme gelirse


Kocam bir kadınla yaşıyor ama ispat etmem mümkün değil.Evlilik birliği içinde benim adıma ev aldık. Şimdi kocam “Sat, parasını paylaşacağız” diyor. Boşanmayı kabul etsem evden olur muyum? ● F.S.

Evliliğiniz hesabı kitabı karışık olan edinilmiş mallara katılma rejimine tabi. Evlilik birliği içinde iken satın alınan ev bu sisteme tabi. Evlilik sürdüğü müddetçe evin satışı veya paylaşımı söz konusu olmaz. Ancak boşanma halinde gündeme gelir. O da şöyle: Evlilik birliği içinde eşlerin edindiği mallar fiyatlandırılır. Kim diğerinden fazla mal edinmiş ise fiyat farkının yarısını diğerine öder. Yani boşanmanız durumunda sizin edindiğiniz malların ve eşinizin edindiği malların fiyatı belirlenecek. Daha çok mal edinenin fiyatından daha az mal edinenin rakamı çıkarılacak, fark ikiye bölünecek siz daha fazla değerde mal edinmiş iseniz, ikinizin malları arasındaki farkın yarısını bedel olarak ödeyeceksiniz.

Eşiniz daha fazla mal edinmiş ise bu defa eşiniz size farkın yarısını ödeyecek. Bu işlem, üç halde yapılır. Ölüm, bir başka mal rejimine geçiş ve boşanma halinde. Bunlar dışında herkes malından dilediği gibi tasarruf eder. Siz de boşanma noktasına gelirseniz bu hesap yapılacak. Yok boşanma henüz gündemde değil ise evin satılması veya parasının bölüşülmesi arzunuza kalmış, yasal mecburiyet yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder