Yaşam Boşanma nedenleri nelerdir?

Boşanma nedenleri nelerdir?

Paylaş
Boşanma nedenleri nelerdir?

Aşk Doktoru Mehmet Coşkundeniz, boşanmaların ilk nedeninin sorumsuzluk ve ilgisizlik, ikinci nedeninin aldatma, üçüncü nedeninin ise çiftlerin cinsel uyumsuzluğu olduğunu söyledi

Aşk Doktoru Mehmet Coşkundeniz, Tekirdağ’da 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Tekira AVM’de düzenlenen söyleşide vatandaşlarla buluştu. Boşanmaların nedenlerini ve evliliğin cinselliği öldürüp öldürmediğini açıklayan Coşkundeniz, boşanmaların sebeplerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan araştırmayla doğru bir şekilde tespit edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Coşkundeniz, boşanmaların sebepleri arasında ilk sırada sorumsuzluk ve ilgisizlik, ikinci sırada aldatma, üçüncü sırada ise çiftlerin birbirleri ile olan cinsel uyumsuzluğunun yer aldığını ifade etti.

Çiftlerin birbiriyle iletişim kuramamalarının önemli bir boşanma nedeni olduğunu belirten Aşk Doktoru Coşkundeniz, aldatmaların iradesizlikten kaynaklandığını belirterek, "Birinci sırada sorumsuzluk ve ilgisizlik, ikinci sırada aldatma, üçüncü sırada da çiftlerin birbirleriyle olan cinsel uyumsuzluğu yer alıyor. Sorumsuzluk ve ilgisizlik aslında çiftlerin birbirleriyle iletişimsizliğinden kaynaklanan bir şey. Şikayetlerimizi söylemediğimiz gibi biz eşlerimize beğenilerimizi de söylemiyoruz. Birbirimizi takdir de etmiyoruz, birbirimizi eleştirmiyoruz da. Aslında susan insanlar her zaman daha tehlikelidir. Beğenmediğimiz bir özelliği varsa eşimizin, eleştirmemizi gereken bir şey varsa mutlaka bunu ona söylemeliyiz. Aynı şekilde eğer takdir edilecek bir şey yaptıysa onu da ona söylemeliyiz ki aramızdaki iletişim yürüsün. İkinci sırada aldatma olduğunu söylemiştik. Sadakatsizlik. Özellikle internetin yayılması ile aldatmaların önü alınamıyor artık. Burada kişinin iradesi çok önemli, kişinin ahlakı ve ailesine verdiği değer çok önemli. Çünkü aldatmayı engelleyecek ilaç maalesef bulunamadı. Üstelik aldatan kişi, bunu eşinin yaptıklarından dolayı da aldatmıyor. Aldatılan eş suçu kendisinde aramasın. Ben nesini eksik ettim de beni aldattı diye sormasın. Çünkü aslında o hiçbir şeyini eksik etmedi. Bu bir irade ve ahlak meselesi. Ailesine, ahlakına, iradesine sahip çıkan kişi aldatmaz" dedi.

Haberin Devamı

"EVLİLİK CİNSELLİĞİ ÖLDÜRMEZ"

Evliliğin cinsellik üzerinde etkisinin olmadığını, evliliğin özgürlük alanını geliştirdiğini belirten Coşkundeniz, çiftlerin cinsellik hakkında birbirleriyle konuşması gerektiğini ifade etti. Evliliğin cinselliği öldürmediğini söyleyen Coşkundeniz, "Çünkü siz evlendiğiniz zaman her türlü özgürlük alanına sahip olabilirsiniz. Birbirlerinizin beğenileri, istekleri doğrultusunda cinselliği de gayet güzel yaşayabilirsiniz. Ama bu konuda da konuşulmuyor. Herkes utanıyor. Erkekler cinselliği erkek arkadaşlarıyla, kadınlar da kadın arkadaşlarıyla konuşuyor. Ama aslında asıl konuşması gerekenler, yani çiftler birbiriyle konuşmuyor. Nelerden hoşlanır. Nasıl bir cinsellik ister. Kimse bunları birbirine anlatmıyor. Ayıpmış gibi görüyor. Bir süre sonra cinsel ilişki de kopuyor. O zaman erkekler evinde tadamadığı cinsel mutluluğu dışarıda aramaya başlıyor. Hatta bazı kadınlar da aman ilişkisi olmasın, birine aşık olmasın benim de adıma leke sürmesin de ne yaşarsa yaşasın deyip erkekleri serbest bırakıyor. Maalesef bunun adına da evlilik denmiyor açıkçası" diye konuştu.

Haberin Devamı

Etkinlik Coşkundeniz’in hayranları ile fotoğraf çektirmesinin ardından son buldu.

İHA