Magazin Boşanmanın senfonisini besteledi

Boşanmanın senfonisini besteledi

Paylaş
Boşanmanın senfonisini besteledi

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'dan manidar beste...

Fazıl Say, Avrupa'da bir dizi konser verecek. Say, bugün İtalya'da, yarın ve 1 Nisan'da Almanya'da müzikseverlerle buluşacak. Bugün Milano'da sahneye çıkacak olan ünlü piyanist, Ulvi Cemal Erkin'in 'Piyano ve Yaylısazlar için Beşil' ile kendisinin bestelediği 'Quarteti Divorce'u (Boşanmak) icra edecek. Fazıl Say'a bu konserde Esen Kıvrak (keman), Olgu Kızılay (keman), Efdal Altun (viyola) ve Çağ Erçağ'dan (viyolonsel) oluşan Borusan Dörtlüsü de eşlik edecek.

Haberin Devamı

ALEVİ DEDELER RAKI MASASINDA

Fazıl Say, yarınki Münih konserinde ise 7 yıldır birlikte çalıştığı Avusturyalı keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja'yla sahneye çıkacak. İsviçre devlet televizyonun daha sonra yayınlayacağı konserde 'Odam Kireç Tutmuyor' türküsünden bir soyutlama da yer alacak. Say, 1 Nisan'daki Berlin konserinde ise Aralık 2010'da bestelediği son eseri 'Alevi Dedeler Rakı Masasında'yı ilk kez çalacak.

Çifte travmanın notaları

FAZIL Say'ın Milano konserinde icra edeceği 'Quarteti Divorce'u (Boşanmak), Say'ın; anne-babasının 4 yaşındayken ayrılmasını ve kendisinin de 2004'te eşinden boşandıktan sonra yaşadığı travmayı anlatıyor. Fazıl Say, 5 yıllık eşi Gülyar Balcı'dan 2004 yılında boşanmış, yıllar sonra verdiği bir röportajda '1.5 yıl gece karımın yanında yatarken bir mucize olsa da boşansak diye düşünürdüm. Muhtemelen karım da aynısını düşünürdü. Ortada evliliği bitirmek için bir sebep, kurtarmak için ise emek yoktu' demişti. (Akşam)

Haberin Devamı