Sabanur Kıraç Boşanmış biriyle çıkmalı mı arkana bakmadan kaçmalı mı?
HABERİ PAYLAŞ

Boşanmış biriyle çıkmalı mı arkana bakmadan kaçmalı mı?

Haberin Devamı

Başından bir evlilik geçmiş biriyle yakınlaşmalı mı yoksa sırf boşanmış diye ondan uzak mı durmalı? Etrafımda bir sürü insanın bu ikilemi yaşadığını görüyorum. Birinden hoşlanıyorlar ama o kişi daha önce bir evlilik yaşadığı için onunla beraber olup olmama konusunda tereddüt yaşıyorlar.

Halbuki evliliklerin bitmesi de ilişkilerin bitmesi kadar doğal günümüzde. Kimse mutlu olmadığı bir evlilikte sırf dünya evine girdi diye sonsuza kadar kalmak zorunda değil. Ve kimse bu kararı verdiği için de canavar değil!

Boşanmış biri defolu biri demek değildir!


Sen nasıl bir önceki sevgilinden ayrıldığın için defolu değilsen o da mutsuz evliliğini bitirdiği için defolu değil. Elbette ki evlilik biraz daha ciddi bir kurum. İşte tam da bu yüzden evliliğini bitirmiş bir insan çok daha cesur ve güçlü. Çünkü boşanmak öyle “ayrılmak istiyorum” diyerek elde edilmiyor. Aileleri, arkadaşları hatta karşı tarafı bile ikna etmek gerekiyor. Maddi manevi, uzun ve yorucu bir süreç boşanmak. Biliyorum çünkü yaşadım. Ama bu ne beni daha az kadın yaptı ne de daha çok sorunlu. Boşanmış olmam, kendimi tanımama yardım etti. Hayattan ve karşımdakinden ne istediğimi ama en önemlisi de ne istemediğimi anlamamı sağladı. Ne evliliğe küstüm ne de geleceğe. Aksine evlilikte nasıl mutlu olunur, hangi hatalar yapılmamalıdır, hangi tavizler verilmemelidir hepsini gördüm.

Boşanmış biriyle uzun bir ilişkiden çıkmış biri arasında ne fark var?

Teoride eşinden boşanmış biriyle uzun süreli sevgilisinden ayrılmış biri arasında hiçbir fark yok aslında. Pratikte ise hoşlandığınız kişinin bir evlilik atlatmış olması onu daha bile değerli yapabilir.

Nasıl mı? Her şeyden önce evlenmiş boşanmış biri hayattan ne istediğini daha iyi bilir. Yani öyle birinin sadece, kara gözüne kara kaşına kanacak kişi değildir. Birinden hoşlanıyorsa ondan gerçekten hoşlanır.

Ayrıca boşanmış kişi hatalarından ders alır. Evliliğinde yaşadığı ve yaşattığı sorunları tekrar yaşamamak için gereğinden fazla çaba gösterir. Üstelik bir ev nasıl çekip çevrilir, bir ilişkide taraflara hangi sorumluklar düşer, geleceğe nasıl ortak gözlerle bakılır iyi bilir. Ama belki de en önemlisi sevmeyi de bilir kaybetmeyi de!

Peki çocuğu varsa?


Daha bile iyi. Çocuğu olan kişi sorumluluk sahibidir. Öyle gönül eğlendirmenin peşinde değildir. Çocuğu olan kişi başkalarının ihtiyaçlarını ön planda tutmasını bilir. Bencil değildir. Vericidir.

Boşanmış biriyle karşılaştığınızda unutmayın ki karşınızda hayatta çok önemli bir tecrübe kazanmış biri vardır. Ve tecrübe iyidir. Hem de çok iyi. Üstelik de her açıdan. Nelerden zevk aldığını ve nasıl zevk vereceğini, karşısındakini nelerin kıracağını ve nelerin mutlu edeceğini bilir tecrübeli biri.

Sevgili seçmek araba seçmek gibi değildir!


Unutmayın, eş ya da sevgili seçmek araba seçmek gibi değildir. Sıfır kilometrede veya hasarsız olması bir sevgiliyi daha iyi yapmaz. İlişki işi tecrübe işidir. Her giden yeni bir şey öğretir ve her gidiş kendine biraz daha yaklaşıştır. O yüzden boşanmış birinden hoşlanmaktan korkmayın. Hele ki tüm suçu eski eşine atmıyor ve evliliği veya geçmişi hakkında yalan söylemiyorsa, (çocuğu varsa ve) iyi bir ebeveyn ise, geçmişe de takılıp kalmamışsa, boşanmasının üstünden de hatırı sayılır bir zaman geçmişse kendinizi geri çekmeniz için hiçbir sebep yoktur ortada.

Aman yanlış anlaşılmasın! Boşanmış biri hiç evlenmemiş birinden çok daha iyidir demiyorum. Ama belki de öyledir! Bunu ona bir şans vermeden bilemezsin. Belki de dezavantaj sandığın şey senin için bir avantajdır. Denemeden göremezsin!



Sıradaki haber yükleniyor...
holder