Spor Bosna Hersek'e Brezilya'da yoğun ilgi

Bosna Hersek'e Brezilya'da yoğun ilgi

Paylaş
Bosna Hersek'e Brezilya'da yoğun ilgi

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'na katılmak üzere bu ülkeye gelen Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'na, evsahibi ülke vatandaşları yoğun ilgi gösterdi.

Bosna Hersek kafilesinin turnuva boyunca konaklayacağı ülkenin güneyindeki Guaruja şehrinin dört bir yanına Bosna Hersek bayrakları asıldı.

Haberin Devamı

Guaruja Belediye Başkanı Antoaneta de Brito, Bosna Hersek Futbol Federasyonu yöneticileriyle yaptığı görüşmede, "Bizim evimiz, sizin de evinizdir. Hoş geldiniz" dedi.

Brito ayrıca, Brezilya’nın maçı olmadığında, Bosna Hersek’i destekleyeceklerini ifade etti.

Boşnakça öğreniyorlar

Milli takım kafilesinin turnuva boyunca kalacağı Guaruja’da, otel görevliler, garsonlar ve diğer esnaf Boşnakça öğrenmeye başladı.

Millilerin kaldığı otelde hızlandırılmış Boşnakça kursu verilirken, kurs kapsamında "Hoş geldiniz", "iyi günler", "nasılsınız?", "adınız nedir?", "benim adım..." gibi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kalıpların öğretildiği gözlendi.

Otel çalışanları, Bosna Hersekli futbolcuların otellerinde iyi zaman geçirmesini sağlayıp, turnuvada iyi sonuçlar alabilmesi için Boşnakça öğrendiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı’nın Guaruja’ya gelmesiyle birlikte, başta millilerin kalacağı Casa Grande Hotel olmak üzere tüm şehirde güvenlik önlemleri arttırıldı.

Milli takım kafilesinin kaldığı otel çok sayıda asker ve polisle korunurken, önceki gün ilk antrenmanını yapan Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı’nın antrenmanında da çok sayıda silahlı asker ve polis görevlendirildi.

Şehirde konaklayan Bosna Hersek vatandaşlarına son derece nazik davrandıkları gözlenen polis ve askerlerin, Bosnalı misafirlere ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıkları görüldü.

Bosna Hersek Milli Takımı’nı korama ekibinde yer alan Brezilyalı polis memuru, "Siz bizim misafirimizsiniz. Burada olduğunuz sürece hiçbir eksiğiniz olmamalı. Ülkenize ve milli takımınıza saygı duyuyoruz. Tüm Guarujalılar ve tabii biz polisler de turnuva boyunca Bosna Hersek’i destekleyeceğiz. Lütfen Arjantin’i de yenin" diye konuştu.

AA