Kültür - Sanat Bosna-Sancak Kültür Günleri başlıyor
Paylaş
Bosna-Sancak Kültür Günleri başlıyor

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı’nın düzenlediği 2. Bosna-Sancak Kültür Günleri yarın başlıyor. İstanbul’da 29 Ekim’e kadar sürecek etkinliklerle Bosna kültürü, sineması, müziği, edebiyatı ve fotoğraf sanatı ile temsil edilecek

Pera Müzesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 'Bosna Ezgileri' film programı, farklı müzik türleri ve müzikle kurulan ilişkiler üzerinden Bosna’ya bakan 6 filme ev sahipliği yapıyor. Program kapsamında, hip-hop, rock gibi müzik türlerinin yanı sıra Balkan Blues’u olarak da adlandırılan 'Sevdalinka' müziği ve 'Üsküdar’a Gider iken' şarkısı hakkında çekilen bir film de gösterilecek.

Kültür Haftası kapsamında yer alacak etkinliklerden biri de Bosna ve Hersek’i 7 yıl boyunca boydan boya dolaşarak fotoğraflar çeken ve ‘Sevginin Gözleriyle:Bosna-Hersek’ isimli fotomonografiye imza atan Samir Sinanovic’in sergisi ve kitap tanıtımı olacak. Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesi’nde gerçekleşecek olan sergide, sanatçının foto-monografisinde yer alan eserlerden bir seçki, 14-29 Ekim tarihleri arasında İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Programın edebiyat ayağına bu yıl, Balkanların en önemli şair, yazar ve senaristlerinden biri olan Abdullah Sidran konuk olacak. Sidran, 24 Ekim Salı günü, Türkiye Yazarlar Vakfı’nda düzenlenecek söyleşiye konuk olarak okuyucularıyla buluşacak. Sevdalinkaların en güçlü yorumcularından biri olan Amira Medunjanin, 28 Ekim Cumartesi günü 20.00’de, CRR Konser salonuna konuk olacak.

İZETBEGOVİÇ ANILACAK

Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin ilk devlet başkanı Alija Izetbegoviç’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir konferans da programda yer alıyor.

15 Ekim Pazar günü Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesi’nde düzenlenen konferansın konuşmacısı Alija İzetbegoviç’in oğlu eski Bosna Hersek Devlet Başkanı ve halen Bosna Hersek Cumhuriyeti Başkanlık Konseyi Boşnak üyesi Bakir İzetbegoviç olacak.

Haberin Devamı