Spor Boston seriyi eşitleri: 96-89

Boston seriyi eşitleri: 96-89

Paylaş
Boston seriyi eşitleri: 96-89

NBA final serisi dördüncü maçında Boston Celtics, evinde ağırladığı Los Angeles Lakers'ı 96-89 yenerek seride durumu 2-2'ye getirdi

Boston Celtics’i, özellikle kenardan oyuna başlayan Glen Davis ve Nate Robinson’ın son periyottaki üstün performansı galibiyete taşıdı.

Davis 18 sayı, 5 ribaunt, Robinson 12 sayı, 2 asist ve 2 ribaunt ile oynadı. Celtics’te Paul Pierce 19 sayı, Kevin Garnett 13, Ray Allen 12, Rajon Rondo da 10 sayı üretti.

Rakibini evinde yenerek skoru 3-1’e taşımak isteyen Batı Konferansı şampiyonu Los Angeles Lakers’ta yıldız oyuncular Kobe Bryant 33 sayı, 6 ribaunt, 2 asist, Pau Gasol de 21 sayı, 6 ribaunt, 3 asistlik performans sergiledi.

Lakers’ta kenardan oyuna giren Lamar Odom 10, Ron Artest ise 9 sayı atarak kötü bir gece yaşadı. Boston Celtics taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği mücadelede, yeşil-beyazlı takımın seyircileri heyecandan karşılaşmayı daha çok ayakta izlediler.

"ŞAMPİYONLUK LOS ANGELES’TA GELECEK"

Boston Celtics Antrenörü Doc Rivers, kazandıkları karşılaşma sonrası, Pazar günü Boston’da oynayacakları final serisinin beşinci mücadelesinde de galibiyet için tüm güçlerini ortaya koyacaklarını söyledi.

Rivers, özellikle kenardan giren oyuncularının performansını beğendiğini, şampiyonluğa olan inançlarının arttığını belirtti. Los Angeles Lakers Antrenörü Phil Jackson ise son periyottaki gayretlerinin az olması sonucu galibiyete yaklaşamadıklarını söyledi.

Jackson, TD Garden Arena’da yapılacak mücadeleyi kazanıp Los Angeles’a 3-2 üstünlük ile dönmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Staples Center’da altıncı maçta kupayı kaldırmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı