Candaş Tolga Işık Boşuna devlet demiyorlarmış
HABERİ PAYLAŞ

Boşuna devlet demiyorlarmış

Haberin Devamı

Devlet Bahçeli, geçmişte bir dönem AK Parti’de MKYK üyeliği yapmış Ayhan Oğan’ın “Yeni bir devlet kuruyoruz” sözlerine dün en üst perdeden itiraz etti. Bahçeli, son noktayı Nizâmülmülk’ten bu konuyu tam da 12’den vuran bir sözle koydu: “Devlet herkese nasip olmayacak büyük nimettir.”



Devletin nasıl bir “nimet” olduğunun en yakın ve somut örneği burnumuzun dibindeki Suriye’dir. Türkiye’de bugün sayıları 4 milyonu aşan Suriyeli iç savaş mağdurlarına sorun, onlar anlatsın: Devletin varlığı nasıl bir nimettir yokluğu nasıl bir çaresizliktir?



Son 94 yılı cumhuriyetle taçlandırılmış, 2 bin 200 yıllık devlet geleneği ve 1400 yıllık medeniyet birikimi olan topraklarda “Yeni bir devlet kuruyoruz” dersen; bugüne kadar o hayalle gelip uzayın boşluğunda kaybolanların listesini koyarlar önüne.

Yenisini kurmaya niyetlendiğin ve eski sandığın Türk devletinin aslında ne kadar büyük olduğunu gösterirler. Yeni devlet kurma hayaline, bu devletin-bu milletin vereceği en kibar cevap “Yavaş kur!”dur.



“Yeni bir devlet kurma” söyleminin tam da türlü provokasyonlarla Türkiye’deki toplumsal fay hatlarının tetiklenmeye çalışıldığı bir döneme denk getirilmesinin altında yatan niyeti anlamış değilim.

Sebebi ne olursa olsun, bundan sadece 1 yıl önce var olan devleti yıkıp kendi paralel yeni devletini kurmak isteyen ihanet şebekesine karşı milli mücadele destanı yazmış, devletin istikbalini, milletin istiklalini tanklara karşı durarak geri almış bir memlekette böyle laf edilmez kardeşim. Unutmayalım ki bu topraklar hâlâ vatanımız, bizler hâlâ bir milletsek; bu devlet sayesindedir.



İşte bu yüzden Devlet Bahçeli dünkü çıkışının içeriğinde de, tonunda da yerden göğe kadar haklıdır. Adının hakkını veren Devlet Bey’i kutluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder