Dr. Haydar Dümen Boşuna yorulursunuz
HABERİ PAYLAŞ

Boşuna yorulursunuz

Haberin Devamı

Cinsellikte önemli olan sayı değil, kalite. Çünkü iki tarafın da tatmin olması, iyi hissetmesi gerekiyor. Ama sizler rakamların peşinde koşuyor, gecede ikinci ya da üçüncü ilişkinin hayalini kuruyorsunuz. İkincisi erkeklik gücünüzün ispatı değil, boş yere yorulmayın.

BÖYLE SORU YOK!

İlişkide sertleşmiyor

Mastürbasyonda sorun yok ama ilişkide sertleşme olmuyor. Bu durum sevgilimi sinirlendiriyor. Ne yapayım? RUMUZ: GENÇ OKUR

CEVAP

Yaştan ne haber genç okurum? Bana göre 17’nin içindesin, cinselliğin dışındasın. Hayat böyledir, şeytan yani olumsuzluklar bir yerde gizlidir. Sazına bile şeytan işi diyenlere Pir Sultan Abdal ‘İçinde mi, dışında mı, burgusunun başında mı, göğsünün nakışında mı?’ diye sorar. Sendeki şeytan elindeki acemilik sazının her yerindedir.

Zamanla ve de öğrene öğrene çok şey değişecektir. Ya kız? Ne umdu ne buldu! Neyse olan olmuş, unut gitsin. Birkaç yıl sonra yeniden şansını denersin.

Çok etkileniyorum

28 yaşındayım, seksi bir kadın gördüğümde çok etkileniyorum. Bunu önlemenin bir yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, bu sorunundan rahatsızmış gibisin. Ama öte yandan da ‘Yan cebime koy’ der gibisin. Neyse çözüm yollarını ben sıralayayım, seçimini sen yap.

1) Kadınlı kızlı ortamlara uğrama.

2) Hemen evlen. Enerjini boşa ve göze kaşa harcama.

3) Sahip ol eşine, seksi kadınların düşme peşine.

4) Koyu bir güneş gözlüğü tak. İradeni kullan, hayatın zorluklarına bak. Belki azgınlığın gider.

5) Atına dizgin tak, beline bağla.

6) Yarab, yiğitlik varken ben böyle mi olacaktım diye ağla.

Hiç ilişkiye girmedim

30 yaşındayım, hiç ilişkiye giremedim. Acaba ileride bu durum düzelir mi? Baba olmak istersem ne olacak?

CEVAP

Değerli okurum, kadının ruhunu anlamadan, onun psikolojisinde olumlu izler bırakmadan beklentilerin yolu kolay açılmaz. Bu saydıklarımın da sende donanımı olmalıdır ki ilişki ya da evliliğin sağlam temellere otursun.

Cinsellik yılanın yuvasına girmesi gibi bir eylem değildir. Önce psikolojik ve sosyal alanda ruhlar kenetlenmeli, ondan sonra sıra işleme gelmelidir. Evlendiğinde karşılıklı anlayışla çok şey düzelecektir. Zamanıdır, daha da uzatma, harekete geç.

Hemen boşalıyorum

30 yaşındayım ve 5 ay sonra evleneceğim. Cinselliğe karşı aşırı düşkünüm ama erken boşalıyoryum. Bu durum eşimi üzer mi?

CEVAP

Değerli okurum, evlendiğinde her şeye alışacaksın. Umuyorum, istediğin mutluluğa ulaşacaksın. Erken boşalman devam ederse, evlilikte çaresini buluruz.

Büyütebilir miyim?

24 yaşındayım. Penisim 11 santim. Bu yüzden evlenmek istemiyorum. Cinsel organımı ameliyatla büyütebilir miyim veya bu halde evlenirsem bir sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın normal. Kadının vajinası 8 santimdir. Kiloluysan ve kasıklarında yağ birikimi varsa bu yağlar, penisi 1-2 santim yutar, küçükmüş imajı verir. Öyleyse o bölgedeki yağları erit. Sevdiğin kişiyle rahatlıkla evlen.

Bozulmuş mudur?

19 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. Sürekli ilişkiye giriyoruz ama kızdan kan gelmedi. Acaba kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, zar orada duruyor. Zara bakarsan bakire. Ama ruha, bedene ve işlevine bakarsan bal gibi kadın.

Korunmadım ama...

2 hafta önce korunmasız ilişkiye girdim. İlk hafta mide bulantısı, iştahsızlık ve kasık ağrısı vardı. 2’nci hafta ise kalbime sancı girmeye başladı. Göğsüm birden yanıyor. Korkuyorum. Sizce kötü bir şey olur mu?


CEVAP

Değerli okurum, ah değerli okurum, ah değerli okurum. Bu da mı gelecekti başına. Cinsellikten ölen gördük de cinsel düşüncelerden ölen görülmedi. Çok uzun yaşayacaksın, üzülme. Kalbine de karışma. Onun iradesi senin elinde değil. Yaşının ve doğanın elinde. Sen işine bak, bu yeter.

Çok bekliyorum

İlişkiye girip boşaldıktan sonra ikinci kez ereksiyon olmak için 2 saat bekliyorum. Daha önce yarım saat yetiyordu. Şimdi 3’üncü kez ereksiyon olmak için saatler geçiyor. Bu bizi cinsellikten soğuttu, neden?

CEVAP

Değerli okurum, doğa engellerini koyarak dengeyi kurmuş. Bence iyi yapmış. Sonsuz yemek yemek, sonsuz seks yapmak diye bir olay yok. Her şeyi organizmanın sistemleri ayarlar. Ona karşı gelir ve zorlarsanız kesinlikle ayağınız kayar, zorlamayın.

Karım gördü

2 yıldır evliyim. Penisimin boyu yüzünden eşimin canı çok yanıyor. Bu yüzden mastürbasyon yapıyorum. Geçenlerde eşim gördü. Evliliğimiz sarsıldı. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, bu ağrıyı, acıyı gideririz. Erkek mastürbasyon yapıyor diye evlilik bozulmaz. Eşine de bu konuda söylenecek birkaç söz var. Ama böyle ağrıyla, tedirginlikle evlilik yürümez. Profesyonel yardıma ihtiyacınız var. Bu ağrıyı giderelim. Çünkü yarı vajinismus gibi düşünüyorum.

Sertleşme olmuyor

22 yaşındayım ama ilişkiye gireceğim zaman sertleşme olmuyor. Acaba niye böyle?

CEVAP

Değerli okurum, heyecan, korku, kendi kendine yarattığın kuşkular. ‘Acaba yine sertleşmezse?’ diye düşünceler bir tür alışkanlık yapıyor. Hiçbir şeyin yok. Olumlu ortamda kendiliğinden düzelecek.

Gebe kalır mıyım?

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla korunmasız ilişkiye girdik. Zevk suyu hamile bırakırmış, doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, gebelik ihtimalin çok zayıf. Ama en güvenli ilişkilerde bile daima yüzde 1 olabilirlik geçerlidir.

Risk var mı?

Kız arkadaşım düzenli adet görüyor. Adet görmesine 1.5 kala ilişkiye girdik. İçine boşaldım, hamile kalma riski var mı?

CEVAP

Değerli okurum, hayır.

Hamile miyim?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. 2 gün sonra adet gördüm. Bir daha ilişkiye girmedik. Acaba hamile miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, yüzde 99 gebe kalmadın. Bu iş kapalı kutu bilmece gibidir. 1 ay sonra adet görmezsen test yaptır.

Sabaha kadar sürdü ama boşalamadım

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla gece ilişkiye girdik. Sabaha kadar seviştik ama ben bir türlü boşalamadım. Sorunum nedir?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyona alışmışsın. Yani beynin mastürbasyona programlı. Kendini sıkma ve zorlama. Evlilik koşulları gibi uzun süreli birliktelik oluştuğunda cinsel birleşmeden orgazma alışırsın.

Zara bir şey olur mu?

20 yaşında kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Üzerimizde pantolonlarımız oluyor. Acaba darbelerden dolayı kızlık zarım bozulur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, zar yerinde duruyor. Böyle devam eder, sınırı aşmazsanız da duracak.

GÜNÜN SÖZÜ

Umut kuşun kanatında uçup gitmişse onu yakalamak için kuşu vurmayın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder