Gündem BOTAŞ boru hattında sabotaj: 2 ölü

BOTAŞ boru hattında sabotaj: 2 ölü

Paylaş
BOTAŞ boru hattında sabotaj: 2 ölü

Şırnak'ın İdil ile Mardin'in Midyat ilçeleri arasından geçen BOTAŞ'a ait Kerkük- Yumurtalık petrol hattına PKK'lı teröristler sabotaj düzenledi

Boru hattındaki şiddetli patlamayla birlikte yoldan geçen iki araç alevler içinde kaldı. Araçlarda bulunan 2 kişi yanarak can verdi, 1 kişi ise yaralandı. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

BUGÜN SÖNDÜRÜLEBİLDİ

Çıkan yangının bugün tamamen söndürüldüğü bildirildi

Haberin Devamı

Saldırı, dün akşam saat 18.30 sıralarında Şırnak’ın İdil ile Mardin’in Midyat ilçelerini birbirine bağlayan karayolunun 35’inci kilometresindeki Mağara Köyü yakınlarında gerçekleştirildi. Karayolunun kenarından geçen BOTAŞ’a ait Kerkük- Yumurtalık boru hattı, PKK’lı teröristler tarafından patlatıldı. Boru hattındaki şiddetli patlamayla birlikte yangın çıktı.

Bu sırada yoldan geçen iki araç, alevler içinde kaldı. Araçlardan birinde bulunan 2 kişi yanarak can verirken, diğer araçta bulunan bir kişi ise yaralandı. Olay sonrası bölgeye güvenlik güçleriyle BOTAŞ, İdil ve Midyat’tan itfaiye ekipleri sevk edildi. Borudaki petrol akışı durdurulurken, yangın nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı. Yaralnan bir kişi, ambulansla İdil Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Yanan iki kişinin kimliklerini belirlemek için çalışma başlatıldı. Yetkililer, yanan araçların karayolunda seyir halindeyken şiddetli patlamayla birlikte sürücülerinin direksiyon hakimiyetlerini kaybederek şarampole yuvarlandığını ve alev aldığını tahmin ettiklerini söyledi.

F-16’LAR ALÇAK UÇUŞ YAPTI

Olayın ardından Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü’nden kalkan F-16 savaş uçakları bölgede alçak uçuş yaptı. Güvenlik güçleri ise çevrede geniş çaplı operasyon başlattı.