Sağlık Botoks aynı zamanda tedavi yöntemi

Botoks aynı zamanda tedavi yöntemi

Paylaş
Botoks aynı zamanda tedavi yöntemi

Botoks özellikle kadınların kırışıklarından kurtulmak için tercih ettikleri bir yöntem. Ancak bilinenin aksine botoks sadece güzelleşmek için kullanılmıyor. Bu yöntemle aşırı terleme, migren gibi sorunlarınızdan da kurtulmanız mümkün

Haberin Devamı

Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu, orta yaş ve üstü kadınların gözde uygulaması botoksu anlattı.

Botoks hakkında yanlış bilinenlerin önüne geçmek, ne amaçla kullanacaklarını bilmeyenler için Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu botoks hakkında bilgi verdi:

BOTOKS UYGULAMASI İLE KIRIŞIKLIKLARA VEDA EDİN

Yüz gençleştirmeye yönelik yapılan estetik kozmetik uygulamaların sayısı gün geçtikçe oldukartmaktadır. Ancak bu uygulamalar arasında “Botulinum Toksin A” (botox) uygulaması halen en çok tercih edilen ve hızlı sonuç alınan estetik uygulamaların başında gelir.

Botoks Nedir?

Botulinum toksin A, laboratuvar şartlarında "Clostridum Botulinum" isimli bir mikroorganizma tarafından üretilen proteinin, saflaştırılması sonucu elde edilen bir toksindir. Bu etken madde, uygulamaya da adını vermiştir.

Haberin Devamı

Botoks Nasıl Uygulanır?

Botoks, enjeksiyonlar ile uygulanır. Botoks ilacı, uygulanmadan önce serum fizyolojik ile sulandırılır. Bunun sebebi ilacın eşit yayılımını sağlamak ve doğal görünüm elde etmektir. İşlemlerde hastanın acı eşiğine gçre lokal anestezi kremi kullanılır.



Botoks Nasıl Etki Eder?

Bu toksini, sinir uçlarında iletimi sağlayan asetilkolin adlı maddenin salınımını engeller. Bu engel ile birlikte sinir iletimi durdurulur ve yapılan işlem etkisini gösterir. Amaç, kasların aşırı kasılması ile oluşan kırışıklıklar, mimik çizgilerini azaltmaktır.

Aslında sinir iletiminin engellenmesi ile uygulanan bölgede kaslar kasılamaz ve bu sayede bölge daha dinlenmiş ve genç bir görünüm kazanır. Özellikle yüzün üst bölgesinde kaybedilen doku tonusu ve yerçekiminin etkisi ile düşen kaş uçları ve göz kapakları eski görünümlerini alarak daha genç bakış elde edilir.

Botoks Kullanım Alanları Nelerdir?

Botoks son yıllarda kırışıklık, çizgi, yukarı kaldırma, germe, tedavisi gibi yüz gençleştirmeye yönelik estetik ve kozmetik uygulamalarda sıklıkla artan bir oranda kullanılmaktadır.

Ancak etki mekanizması nedeni ile sanılanın aksine tıpta sadece estetik uygulamalarda değil,

- Aşırı terleme

Haberin Devamı

- Migren

- Aşırı kasılmanın sonucu olarak ortaya çıkan şaşılık ve felç tedavileri gibi pek çok alanda da tedavide güvenle kullanılmaktadır.

Yüz gençleştirmede kırışıklık tedavilerinin yanı sıra burun ucunu kaldırma, burun kanatlarını daraltma, düşük ağız köşeleri, diş gıcırdatma, yüz daraltma tedavilerinde de başarı ile kullanılmaktadır.



Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır?

Bu tedavi kırışıklık, çizgi, terleme, yukarı kaldırma, ağrı ve kas problemlerinin çözümü için şu bölgelere sıklıkla uygulanır.

• Alın ve frontalis kasları
• Kaş, kaş arası, kaş çevresi
• Göz çevresi, kaz ayakları
• Dudak üstü
• Burun sırtı, burun ucu ve çevresi
• Düşük ağız kenarları
• Boyun ve boyun bantları
• Dekolte
• El ve koltuk altı ve ayaklar

Botoks ile Terleme Tedavisi ve Etki Mekanizması Nasıldır?

Botoks, ter bezleri için uygulandığında ter bezlerinin, sinir uçları ile iletimini durdurur. Bu etkinin yanı sıra botoks ile ter bezlerinin çalışması da kontrol altına alınabilir. Aşırı terleme tedavisi için botoks, insan vücudunda en çok terleyen bölgeler için uygulanır.

Haberin Devamı

Bu bölgeler:

- Avuç içleri
- Koltuk altı
- Ayaklar
- Dekolte bölgeleridir.
- Aşırı terlemeye bağlı olarak yaşanabilen ter kokusu problemleri de bu tedavi sayesinde çözümlenir.

Botoks Ne Zaman Etki Eder?

Botoks, enjeksiyondan sonra etkisini belli eder. Asıl sonuçlar ise 7-10 gün içerisinde gözlenir.

Kalıcı Bir Uygulama mıdır?

Bu tedavinin sonuçları ömür boyu kalıcı değildir. İşlem sonucu ortalama 3-6 ay gibi bir süre boyunca toksin sayesinde elde edilen sinir iletiminin blokajı etkisini sürdürebilir. Süre her hastanın deri yapısına göre bu aralıkta değişebilir. Tekrar edilen uygulamalar ile daha kalıcı sonuçlar sağlanır.

-Botoks işleminin geçici ve kısa süren bir işlem olduğu yanılgısına düşmemek gerekir; çünkü, bu tedavide mimiklerin kullanılmaması nedeniyle mevcut çizgiler azalır ve yeni çizgilerin oluşması da bu oranda engellenir. Kısacası botoks hem gençleştirici hem de koruyucu vetkiye sahiptir.

Haberin Devamı



Botoks Güvenilir Bir Uygulama mıdır?

Evet; çünkü kullanılan ilaç çok düşük dozdadır. Enjekte edildiği alan ise belli sinrilerin olduğu alanlardır. Buna ek olarak söz konusu işlem, uygun şekilde ve bu konuda uzman hekimler ( dermatolog ve plastik cerrahlar), tarafından uygulandığında güvenilir bir yöntemdir.

Botoks Uygulaması Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Botoks yaptırmadan önce doktor tercihi, klinik tercihi ve kullanılacak olan botoks ilacının markası çok önemlidir. Bu işlem pratik olduğu kadar önemsenmesi gereken bir işlemdir. Yanlış yapılan uygulamalar mutsuzluk verir ve estetik olmayan yanlış görünümler oluşabilir.

Botoks ve Kombine Tedaviler

Botoks ile gençleştirme ve migren, aşırı terleme tedavileri, diğer estetik uygulamalar ile kombin edilebilir. Bu tedaviler yine botoks gibi pratik işlemlerdir. Botoksu pratik şekilde kombin edebileceğimiz tedaviler:

- Örümcek ağı (iple yüz germe)
- Yüksek fokuslu ultrason ile ameliyatsız yüz germe (HIFU)
- Dermal dolgu ( yüz dolgusu, dudak dolgusu)
- Shining peel ( tonlama) gibi tedavilerdir.

Bu tedaviler ile botoks ile elde edilen genç görünüm desteklenir. Kırışıklıklar, çizgiler daha başarılı bir şekilde onarılır, hacim kayıpları geri kazandırılır, dolgunlaştırılmak istenen noktalar doldurulur ve kontürlenir. Yüz ovali ortaya çıkartılır ve sarkma problemi çözümlenir. Cilt rengi dengelenerek daha parlak, ışıltılı bir cilt elde edilir.