Siyaset 'Boyacı çocuk' kavgası
Paylaş
'Boyacı çocuk' kavgası

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile MHP'li Oktay Vural arasındaki 'boyacı çocuk' kavgası dün karşılıklı açıklamalarla sürdü

Çubukçu: Vahim

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 21 Mart’ta Aydın Germencik’i ziyaretinde bir çocuğa ayakkabısını boyatmıştı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, MHP’li Vural’ı eleştirip, “Bir insan olarak çok sarsıldım” demişti.

Oktay Vural’ın Bakan Çubukçu’ya yanıtı “Çocukları bu duruma siz düşürdünüz. Asıl siz utanın” olmuştu. Boyacı çocuk atışması dün karşılıklı açıklamalarla sürdü.

Bakan Çubukçu dün yaptığı açıklamada şunları belirtti: Sayın Vural’ın ‘Utanması gereken asıl sizsiniz’ açıklamasını tam manasıyla kendisine iade edilmesi gereken bir beyanat olarak görmekteyim.

Sayın Vural’ın sokakta çalışan çocuğumuzu kast ederek ’Ben olmasam da o işi yapacaktı’ sözü ise son derece vahimdir, vurdumduymazlık örneğidir.

‘Unakıtan’ı görmedin mi?’

MHP’li Vural’ın bu açıklamaya yanıtı gecikmedi. Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, 2008 yılında bir çocuğa ayakkabısını boyatırken çekilmiş fotoğrafının yer aldığı POSTA’da yayınlanan haberi gösteren MHP’li Vural şunları söyledi:

Bakan Çubukçu’nun bunu görmemesi, bir çifte standarttır. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da 2008’te Sivas’ta, bir üniversite mezununa ayakkabısını boyatmıştı.

Bugün evin reisini işsiz bırakanlar, evine ekmek götüremeyen aile reisinin dramını hissedemeyenler, tuzu kurular, bu çocukların çalışmasını, evine ekmek götürmesini eleştirebiliyor. Türkiye’nin en önemli sorunu, AKP’nin uyguladığı ekonomik politikadır.

2

Haberin Devamı