Spor Böyle basket maçı görülmedi

Böyle basket maçı görülmedi

Paylaş
Böyle basket maçı görülmedi

Samsun Basketbol Kulübü (SBK) ile 55 Basket Takımı arasında oynanan Gençler İl Birinciliği maçı 77-60 biterken, SBK'da Doğa Conba, takımının tüm sayılarını attı

Samsun’da oynanan Genç Bayanlar İl Birinciliği müsabakasında ilginç bir rekor kırıldı. SBK genç takımı ile 55 Basket genç takımı arasında oynanan maç 77-60 sona erdi.

SBK’nın galibiyeti ile sonuçlanan maçta takımının bütün sayılarını 17 yaşındaki Anadolu Lisesi öğrencisi Doğa Conba attı. Yaşanan bu ilginç olay herkesi şaşkına çevirdi.

SBK Antrenörü Halil Caner Yıllar, olayın tamamen kendiliğinden geliştiğini söyleyerek, "Bizim bütün genç oyuncularımız başka takımlara transfer oldu. İl Birinciliği’ne katılmaya oyuncumuz yoktu. Ancak Bayanlar Birinci Ligi’nde yer aldığımız için bu müsabakalarda yer almamız gerekiyordu.

Doğa’da bize gelerek, ’Hocam benim okulda birlikte oynadığım arkadaşlarım var. Onlara lisans çıkaralım’ dedi. Bir aylık süre içerisinde Doğa’nın okuldan arkadaşlarına lisans çıkararak müsabakalara katıldık.

Biz bütün sayılarını kendisinin atmasını söylemedik. Zaten maç içerisinde o da arkadaşlarıyla uyumlu bir şekilde oynadı. Arkadaşlarının attığı şutlar potadan içeri girmedi. Doğa’da 77 sayının tamamını kendi atmış oldu. 25 yıllık antrenörün ilk kez bir maçta takımının bütün sayılarını atan bir oyuncu gördüm" dedi.

Bir maçta 80 sayı atan oyuncularının da olduğunu ancak takımının bütün sayılarını atan oyuncuyu ilk kez gördüğünü söyleyen Halil Caner Yıllar, "Oyuncumuz zaten hem milli hem de A takımda yer alıyor. Çok başarılı bir sporcu" diye konuştu.

Doğa Conba’da böyle bir şeyi hayal etmediğini belirterek, "Herkes pas atmadığımı düşünüyor. Oysa ben bütün arkadaşlarımla uyumlu bir şekilde mücadele ettim. Pas da yaptık. Onlar atamadılar benim attıklarım girdi. Ben de maç sonunda çok şaşırdım" diye konuştu.

Murat SANDIKÇI/DHA

Haberin Devamı